Inleiding

Veel patiënten worden herhaaldelijk en vaak langdurig opgenomen. De aard en de ernst van de ziekte en de daarbij behorende complexe therapieën vereisen specifieke en intensieve verpleegkundige en medische zorg. Op de afdeling wordt preventieve, diagnostische, curatieve, palliatieve en terminale zorg aan patiënten gegeven.

De zorg is hoog complex in zowel medisch, verpleegtechnisch als psychosociaal begeleidend opzicht. Ten gevolge van de ziekte en/of de behandeling, zijn beschermende isolatie en soms extra hygiënische maatregelen noodzakelijk.

Doel

D.m.v. van klantgerichte, individuele aandacht en extra zorg voor de voeding,  patiënten enthousiasmeren en stimuleren om voeding tot zich te nemen.

Profiel

Er is contact met de patiënt, diens naasten, de voedingsassistente, zo nodig  de diëtiste, verpleging etc. De activiteiten worden op beide afdelingen, 3B en 3C  uitgevoerd.
De taken zijn aanvullend en niet ter vervanging van de voedingsassistente. Er is een toegevoegde waarde voor de patiënt. Zo nodig dienen er voedingsmiddelen uit de centrale keuken opgehaald te worden. Ook het uitserveren vraagt extra aandacht.

Taken

 • Informeren of de patiënt trek heeft in de snack en een praatje maken
 • Ophalen voedingsmiddelen uit centrale keuken
 • Hapjes garneren en aanbieden aan de patiënten (toefje room, peterselie etc.) ; voorzien van servetje, mooi glaasje etc.
 • Uitserveren van "de Proeverij" 2x per maand speciale hapjes uit een kookboek gemaakt door de chef kok uit de centrale keuken, ook kopie gerechtje uitdelen
 • Praatje maken met de patiënten
 • Soep, shake, kleine snacks, bijv. tosti voorbereiden en aanbieden
 • Samenwerken onder regie van de vaste voedingsassistente
 • Vuile vaat ophalen

Voor deze afdeling van VUmc zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met goede communicatieve vaardigheden, vriendelijke en representatieve uitstraling, geduld en empathisch vermogen en affiniteit met voeding en presentatie en in bezit van representatieve kwaliteiten. Kunnen omgaan met patiënten met (soms ongeneeslijke) kanker en kunnen samenwerken met voedingsassistente. Zij moeten de Nederlandse taal machtig zijn en goed kunnen luisteren.

Wat krijg je voor je inzet?

 • Werken in een bijzondere omgeving
 • Werken in een omgeving die bijdraagt aan het welbevinden van de patiënt
 • Bijzonder werk in een hecht team

Bijzonderheden

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers op een vast dagdeel en of flexibel inzetbaar zijn (in de middag) De proeverij is extra en vindt 2 maal per maand plaats.

Interesse?

Informatie over de functie kan ingewonnen worden bij Bureau Vrijwilligerszaken VUmc: tel. 020-4441316, vrijwilligers.info@vumc.nl 

Sollicitatie

Voor deze vacature zoeken wij nieuwe collega's. U kunt bij voorkeur online solliciteren met de knop 'solliciteer'. Graag zien wij je sollicitatie tegemoet.   

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.