Centrum voor kinderen met wittestofziekten

De hersenen bestaan uit witte en grijze stof. Als u hoort dat uw kind een wittestofziekte heeft, heeft u waarschijnlijk veel vragen. Wat betekent het? Hoe erg is dit? Ons centrum is expert in kinderwittestofziekten (Childhood White Matter Disorders). Kinderen uit de hele wereld worden naar ons doorverwezen voor een diagnose of second opinion.

Onze focus ligt sterk op wetenschappelijk onderzoek naar wittestofziekten. Hoe ontstaan ze? Hoe kunnen we ze nog sneller ontdekken? En hoe kunnen we ze behandelen? Onze wetenschappers hebben prijzen gekregen voor hun belangrijke onderzoek. Ze werken nauw samen met internationale collega’s.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Dit expertisecentrum valt onder de polikliniek kindergeneeskunde. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1130. 

Wordt uw kind opgenomen bij dit expertisecentrum? Dan komt uw kind te liggen op de kinderverpleegafdeling. MRI's onder narcose vinden plaats op onze dagbehandeling.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het Centrum voor kinderwittestofziekten. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer dat u hierboven bij polikliniek vindt.

Telefoonnummer voor verwijzers: 020 - 444 1130
E-mailadres: kinderneurologie_wac@vumc.nl
E-mailadres: whitemattercenter.info@vumc.nl

Prof. Dr. M.S. van der Knaap
E-mailadres: ms.vanderknaap@vumc.nl
Dr. N.I. Wolf
E-mailadres: n.wolf@vumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Zorg voor patiënten met wittestofziekten

Kinderen en volwassenen met erfelijke wittestofziekten zijn welkom in ons expertisecentrum. We bieden diagnostiek en patiëntenzorg, indien nodig in samenwerking met andere afdelingen van Amsterdam UMC.

MRI-scan bij wittestofziekten

We gebruiken speciale MRI-technieken en onze unieke kennis om MRI’s te beoordelen. Tot in het buitenland staan wij hierom bekend.

Prenataal onderzoek

Is een wittestofziekte erfelijk? Tijdens de zwangerschap is het dan mogelijk te onderzoeken of uw kindje de ziekte heeft of niet.

Steun

Steun het onderzoek naar Wittestofziekten bij kinderen

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Marjo van der Knaap
Marjo van der Knaap Kinderneuroloog Hoofd kinderneurologie Hoofd onderzoeksgroep ‘wittestofziekten bij kinderen’
Nicole Wolf
Nicole Wolf Kinderneuroloog

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Meer uitleg over wachttijden

Patiënteninformatie wittestofziekten

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie. De meeste patiënten worden doorverwezen naar ons centrum door artsen uit het buitenland. Wij hebben daarom veel informatie in het Engels beschikbaar.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteiscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Poliklinieken

  • polikliniek kinderneurologie

Verpleegafdelingen

  • verpleegafdeling kindergeneeskunde

Centra / specialisme

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk nderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.