Epilepsiechirurgie

Epilepsiechirurgie is een hersenoperatie met als doel epileptische aanvallen te stoppen. We hebben meer dan 15 jaar ervaring en streven ernaar om zowel de evaluatie als een eventuele operatie in een zo kort mogelijk tijdsbestek te laten plaatsvinden. Daarbij staat niet alleen kwaliteit van zorg voorop, maar ook duidelijke communicatie naar de patiënt en verwijzers.

Dit is sinds kort mogelijk doordat alle faciliteiten voor diagnose én behandeling zich in Amsterdam bevinden. Bovendien beschikken we over een hoogkwalitatief multidisciplinair specialistisch team. Ook werken we wat betreft diagnose en behandeling nauw samen met het OLVG, Amsterdams grootste neurologische centrum.

Op de koffie

Veel mensen met epilepsie worden al jaren behandeld met medicijnen. Als je dan hoort dat je misschien ook wel geopereerd kunt worden klinkt dit in eerste instantie best eng, want wie laat zich nou aan de hersenen opereren als het niet echt hoeft? Toch weten we ook dat een goed gesprek hierover vaak veel van de vooroordelen weg kan nemen.

Epilepsiechirurgie: de resultaten

Voordat u aan een operatie begint wilt u natuurlijk graag weten welke resultaten te verwachten zijn. Net zoals wij. Dankzij eerdere operaties weten we nu dat 70 procent van de geopereerde patiënten geheel aanvalsvrij is na een operatie. Resultaten zijn afhankelijk van de oorzaak van de epilepsie en het type operatie.

Contactgegevens en locaties

Het specialisme epilepsiechirurgie heeft geen eigen polikliniek. Beel voor meer informatie naar 020 - 444 1162 of stuur een e-mail naar epilepsiechirurgie@vumc.nl.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling neurocentrum (2B-2C).

Receptie verpleegafdeling: 020 - 444 2120

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat
020 - 444 5013

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Hans Baaijen
Hans Baaijen Neurochirurg, Voorzitter werkgroep epilepsiechirurgie VUmc
Ricardo Feller Neurochirurg
Jantien Hoogmoed Neurochirurg
Sander Idema
Sander Idema Neurochirurg
David Noske
D.P. Noske Neurochirurg
Saskia Peerdeman
Saskia Peerdeman Neurochirurg, staflid Neurochirurgisch Centrum Amsterdam, Voorzitter centrale opleidingcommissie VUmc, Hoogleraar professionele ontwikkeling
Agnita Stadhouder
Agnita Stadhouder Orthopedisch chirurg, Wervelkolomchirurg
W.P. Vandertop
W.P. Vandertop Neurochirurg
Ronald Willemse
Ronald Willemse Neurochirurg

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: april 2019

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc o.a verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.