Hersentumorcentrum Amsterdam

Als u een hersentumor heeft, komt er veel op u af. Ook als de tumor goedaardig is, kunnen er verschillende problemen zijn. In het Hersentumorcentrum werkt een team van verschillende topspecialisten zij aan zij. Van neurologen en hersenchirurgen tot bestralingsartsen en medisch psychologen. Zij zorgen ervoor dat u precies de behandeling krijgt die bij u past.

Het Hersentumorcentrum Amsterdam is één van de officiële expertisecentra in Europa voor zeldzame aandoeningen. Dit betekent meer hulp bij wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelingen. En sneller toegang tot nieuwe medicijnen en behandeltechnieken voor onze patiënten. Wij behandelen alle soorten hersentumoren, maar hebben extra veel kennis van een aantal bijzondere aandoeningen. Bijvoorbeeld tumoren aan de hypofyse, aan de hersenstam of bij kinderen.

Zorg waar wij goed in zijn

Hersentumoren bij kinderen

De zorg voor kinderen met een hersentumor vraagt om bijzondere kennis. Wij hebben inmiddels 40 jaar ervaring in onderzoek, behandeling en nazorg.

De hersenen als een twitternetwerk

We willen beter begrijpen waarom ook niet-zieke delen van de hersenen reageren op een tumor. Een nieuw onderzoek ziet de hersenen als een netwerk. Net als Twitter.

Second-opinionspreekuur

Behandeling van een tumor in het hoofd kan erg spannend voor u zijn. Misschien wilt u daarbij ook advies van een andere arts. Hiervoor is ons second-opinionspreekuur.

Hersentumoren en epilepsie

Epilepsie komt vaak voor bij een hersentumor en heeft veel invloed op het dagelijks leven. Wij zien het aanpakken van epilepsie als een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Cognitieve training

Behandeling van een hersentumor kan ook de concentratie of het geheugen beïnvloeden. Met onze cognitieve training leert u zo goed mogelijk omgaan met deze klachten.

Psychische steun

Leven met een hersentumor en met alle medische drukte kan veel emoties losmaken. Ook in uw relatie. Onze medisch psycholoog is er voor u en uw partner.

Netwerk van expertisecentra in Europa

In 2015 is het Hersentumorcentrum Amsterdam erkend als Europees expertisecentrum voor zeldzame aandoeningen. Door deze erkenning zijn wij onderdeel zijn van een groot Europees netwerk van expertisecentra.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een afspraak bij dit centrum maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gemaakt bij dit centrum? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kun u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

Dit expertisecentrum valt onder de polikliniek neurologie. Wilt u meer informatie? Dan kunt u ook direct bellen naar het Hersentumorcentrum Amsterdam (020 - 444 1161). Wij zijn tussen 9.00 en 16.00 uur bereikbaar.

Wordt u opgenomen bij dit expertisecentrum? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling neurocentrum (2B en 2C) of op de verpleegafdeling oncologie (3C).

Verwijzers kunnen ook contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer dat u hierboven bij polikliniek vindt.

Secretariaat neurologie
020 - 444 2834
020 - 444 0715 (fax)
verwijzershca@vumc.nl

Secretariaat medische oncologie
020 - 444 4300
020 - 444 4079 (fax)

Verwijzen of een second opinion aanvragen kan via het digitaal verwijsformulier

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Hans Baaijen
Hans Baaijen Neurochirurg, Voorzitter werkgroep epilepsiechirurgie VUmc
Anne Marie Bruynzeel
Anna Bruynzeel Radiotherapeut-oncoloog
J. Buter
Jan Buter Medisch oncoloog
Patricia de Haan
P.F. de Haan Radiotherapeut-oncoloog
Sander Idema
Sander Idema Neurochirurg
Gertjan Kaspers
Gertjan Kaspers Kinderarts-oncoloog /hematoloog Hoofd VUmc kinderoncologie-hematologie en VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker (VONK)
Frank Lagerwaard
Frank Lagerwaard Radiotherapeut-oncoloog
Myra van Linde
Myra van Linde Medisch oncoloog
David Noske
D.P. Noske Neurochirurg
Saskia Peerdeman
Saskia Peerdeman Neurochirurg, staflid Neurochirurgisch Centrum Amsterdam, Voorzitter centrale opleidingcommissie VUmc, Hoogleraar professionele ontwikkeling
Tjeerd Postma
Tjeerd Postma Neuroloog, Coördinator leer- en werkstage neurologie basiscurriculum geneeskunde
Jaap Reijneveld
Jaap Reijneveld Neuroloog, Coördinator zorgpad neuro-oncologie
W.P. Vandertop
W.P. Vandertop Neurochirurg
P. Wesseling
P. Wesseling Neuropatholoog
Ronald Willemse
Ronald Willemse Neurochirurg

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Wat is mijn wachttijd?
Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.