Hersentumorcentrum Amsterdam

Het Hersentumorcentrum van Amsterdam UMC is een Europees Expertisecentrum. Als een van de weinige locaties mogen we bepaalde behandelingen bieden en kunnen we patiënten met zeldzame aandoeningen behandelen.

We doen veel onderzoek naar behandelmethoden en de ontwikkeling van medicijnen om zo behandelingen te verbeteren.


Een behandelteam van topspecialisten werkt samen om iedere hersentumorpatiënt een optimale behandeling en begeleiding te bieden. Dit team bestaat uit neurologen, neurochirurgen, radiotherapeuten, medisch oncologen, pathologen, radiologen, medisch psychologen en verpleegkundig consulenten.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Op maandagmiddag en de gehele donderdag vinden de spreekuren van het Hersentumorcentrum Amsterdam plaats. U kunt dan een afspraak hebben bij de neuroloog, neurochirurg of medisch oncoloog, of een combinatieafspraak met bijvoorbeeld de neuroloog en de medisch oncoloog.

Afspraken maken/verzetten
Hersentumorcentrum Amsterdam: T 020 444 1161 (bereikbaar tussen 9.00 uur en 16.00 uur).

Spoedgevallen
Kan uw vraag niet wachten? Dan kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 16.00 uur bellen met: T 020 444 4444 en vragen naar pieper 61760.

Buiten kantooruren en na 16.00 uur
Afdeling medische oncologie: T 020 444 2130. U kunt vragen naar de dienstdoende medisch oncoloog. Afdeling neurologie: T 020 444 4444, u kunt vragen naar de dienstdoende neuroloog (via de huisarts).

Vragen
Verpleegkundig consulenten: T 020 444 0741. U kunt uw boodschap inspreken. Doet u dit vóór 13.00 uur, dan wordt u dezelfde dag nog teruggebeld. Vragen kunt u ook per e-mail stellen: c.nijboer@vumc.nl of a.weerdesteijn@vumc.nl .

Verpleegafdeling neurocentrum 2B/2C
Wanneer u een operatie ondergaat wordt u voorafgaand en na deze operatie opgenomen op onze verpleegafdeling: het neurocentrum. Ook kan het zijn dat er door uw ziekte -of tijdens de behandeling- klachten ontstaan waardoor het noodzakelijk is dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling neurocentrum (2B en 2C)

Verpleegafdeling medische oncologie 3C
Het kan zijn dat er door de behandeling met chemotherapie klachten ontstaan waardoor het noodzakelijk is dat u wordt opgenomen op de verpleegafdeling medische oncologie (3C).

Verwijzers kunnen ook contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer dat u hierboven bij polikliniek vindt.

Secretariaat neurologie
020 - 444 2834
020 - 444 0715 (fax)
verwijzershca@vumc.nl

Secretariaat medische oncologie
020 - 444 4300
020 - 444 4079 (fax)

Verwijzen of een second opinion aanvragen kan via het digitaal verwijsformulier

Zorg waar wij goed in zijn

Behandelingen

Jaarlijks wordt bij ongeveer 2.500 mensen een primaire hersentumor vastgesteld. Een deel is goedaardig, een deel kwaadaardig. In beide gevallen is het voor mensen die dit treft -en hun naasten- heftig nieuws met veel gevolgen.

Hersentumoren en epilepsie

Epileptische aanvallen komen veel voor bij patiënten met een hersentumor. Het Hersentumorcentrum werkt hierin nauw samen met het behandelteam Epilepsiechirurgie.

Steun hersentumoronderzoek

Voor onderzoek naar hersentumoren is veel geld nodig. Steun daarom het Cancer Center Amsterdam. Vermeld bij uw donatie als onderwerp 'hersentumoren'

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Anne Marie Bruynzeel
Anna Bruynzeel Radiotherapeut-oncoloog
J. Buter
Jan Buter Medisch oncoloog
Patricia de Haan
P.F. de Haan Radiotherapeut-oncoloog
Sander Idema
Sander Idema Neurochirurg
Frank Lagerwaard
Frank Lagerwaard Radiotherapeut-oncoloog
Myra van Linde
Myra van Linde Medisch oncoloog
David Noske
D.P. Noske Neurochirurg
Saskia Peerdeman
Saskia Peerdeman Neurochirurg, staflid Neurochirurgisch Centrum Amsterdam, Voorzitter centrale opleidingcommissie VUmc, Hoogleraar professionele ontwikkeling
Tjeerd Postma
Tjeerd Postma Neuroloog, Coördinator leer- en werkstage neurologie basiscurriculum geneeskunde
M. Schuur Neuroloog
W.P. Vandertop
W.P. Vandertop Neurochirurg
P. Wesseling
P. Wesseling Neuropatholoog
Ronald Willemse
Ronald Willemse Neurochirurg

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Poliklinieken

  • Neurochirurgie - polikliniek
  • Neurologie - polikliniek

Centra / specialisme

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.