Infectieziekten

De afdeling infectieziekten bestudeert en behandelt besmettelijke ziekten. Deze worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een virus, bacterie, gist of schimmel. Voor een aantal infectieziekten worden wij in binnen- en buitenland gezien als dé experts. Hieronder vallen virale hepatitis en hiv-infecties, maar ook de uitbraak van epidemieën. Zo komen reizigers van Schiphol met koorts eerst bij ons terecht.

Door de ligging dichtbij de luchthaven hebben we veel ervaring opgedaan met tropische ziekten. Bij een dreigende epidemie wordt ons speciale outbreakmanagement-team ingeschakeld. Om alle soorten infectieziekten steeds sneller te kunnen vaststellen en behandelen, blijven we kennis opdoen. Onderzoek, opleiding en onderwijs zijn dan ook een belangrijk onderdeel van onze afdeling.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

Het specialisme infectieziekten is deel van interne geneeskunde. De polikliniek interne geneeskunde bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie M op de 1e verdieping.

Telefoonnummer polikliniek: 020 - 444 1120
Faxnummer polikliniek: 020 - 444 0505

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling urologie/vaatchirurgie/nefrologie (4B). Het telefoonnummer van deze verpleegafdeling is: 020 - 444 2240.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat infectieziekten
020 - 444 4307
020 - 444 3627 (fax)
inwunit2.balie@vumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Hiv-centrum

Met de behandelmogelijkheden van tegenwoordig kunt u met hiv gewoon oud worden. Gezónd oud worden staat bij onze hiv-specialisten nu centraal bij deze ziekte.

Virale hepatitis

Heeft u hepatitis A, B, C, D of E? Dan bent u bij ons in goede handen. Zowel onze infectiologen als onze specialisten in leverziekten zijn betrokken bij uw behandeling.

Verschillende infectieziekten

Bijzondere infecties zoals bij (kunst)gewrichten, verminderde afweer, tropische ziekten of onbegrepen oorzaken, zijn de specialiteit van onze infectiologen.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Michiel van Agtmael
Michiel van Agtmael Internist-infectioloog, Hoofd sectie farmacotherapie
M.K Bomers
Marije Bomers Internist, Infectioloog
 E.J.G Peters
Edgar Peters Internist, Infectioloog, Acute geneeskundige, Hoofd en opleider van de sectie Infectieziekten, Hoofd van de polikliniek interne geneeskunde
Kim Sigaloff
Kim Sigaloff Internist-infectioloog

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Meer uitleg over wachttijden

Patiënteninformatie infectieziekten

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Resultaten en kwaliteiscijfers

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. Bekijk hier welke onderzoeken dit] uitvoert.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.