Corona en uw onderzoek of behandeling bij het IVF-centrum

Wij vragen u om zich niet aan te melden voor een behandeling als u klachten heeft die passen bij een Corona infectie. Als u tijdens de behandeling  een of meer klachten krijgt die passen bij een Corona infectie, meld dit dan zo spoedig mogelijk aan ons.

Klachten passend bij Corona zijn:

 • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen en keelpijn;
 • Hoesten;
 • Benauwdheid;
 • Verhoging of koorts;
 • Plotseling verlies van reuk en/ of smaak zonder neusverstopping.

U mag hiervoor bellen naar de spoedlijn. Tel. 020 – 4443269

Gezien het hoge aantal besmettingen kunnen wij niet meer garanderen dat uw behandeling doorgaat als u bent gestart. Als wij veel zieke collega’s krijgen, of collega’s op de corona afdelingen moeten gaan helpen, zullen wij mogelijk behandelingen moeten gaan afzeggen.

We volgen de richtlijnen van het RIVM omtrent de 1,5 meter afstand houden.
Gezien het beperkte formaat van ons IVF-centrum en de wachtruimtes, zijn wij genoodzaakt vast te houden aan de volgende maatregelen:

 • We vragen u om 5 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn, dus niet eerder of later.
  Mocht u toch eerder aanwezig zijn, wilt u dan buiten wachten.
 • We vragen u dit om de wachtkamerbezetting tot een minimum te beperken.
 • We vragen u om alleen naar de afspraken voor echoscopie, terugplaatsingen, inseminaties of bloedafname te komen.
  Uw partner mag wel mee naar zwangerschapsechoscopieën. Uw partner mag op de uitslaapkamer blijven tijdens de punctie, hij mag niet mee naar de punctiekamer.
 • Als in de behandelruimte geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, wordt u gevraagd een mondmasker te dragen. De arts of verpleegkundige zal op dat moment ook een mondmasker dragen.
 • We vragen mannen om zonder partner naar het IVF-centrum te komen voor opwekken of inleveren van sperma.

Kinderwens, zwangerschap en COVID-19 vaccinatie

We begrijpen dat er veel vragen zijn rondom de veiligheid van de COVID-19 vaccinatie bij vrouwen met kinderwens of zwangerschap.

Het RIVM heeft in samenwerking met onder andere de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) een advies uitgebracht voor vrouwen met kinderwens of zwangerschap ten aanzien van COVID-19 vaccinatie.

Hier vindt u de website die verwijst naar de informatiekaart, thuisarts en het meest actuele standpunt: Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed / De Gynaecoloog
Daarnaast kunt u via de onderstaande link de informatiekaart “wel of geen prik tegen Corona tijdens de zwangerschap” vinden: Informatiekaart-wel-of-geen-prik-tegen-corona-tijdens-de-zwangerschap.pdf (nvog.nl)