Werken aan de toekomst

Wij ontwikkelen, onderzoeken en delen nieuwe inzichten over kanker. Patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek gaan hand in hand. Zo zorgen de beste onderzoekers van vandaag voor de beste behandeling van morgen.

Ruim 1000 onderzoekers speuren samen met clinici naar manieren om de grenzen van het mogelijke te verleggen, met één doel: een betere toekomst voor kankerpatiënten

Onderzoek

Onze laboratoria behoren tot de grootste van Europa. (Inter)nationaal bekroonde en gepubliceerde onderzoekers maken deel uit van ons team. Onderzoekers hebben toegang tot unieke faciliteiten en technologie. Een overzicht van de onderzoeksfaciliteiten op locatie AMC en locatie VUmc kunt u hier vinden.

Op verschillende manieren delen we onze kennis. We publiceren in wetenschappelijke tijdschriften, leiden (toekomstige) professionals op en spreken op bijeenkomsten. Samen met andere medische instellingen zorgen we dat ook u over de laatste inzichten kan beschikken. Zo kunt u hier onze recente wetenschappelijke publicaties vinden en kunt u informatieve video’s vinden op ons YouTube kanaal.

Voorbeelden van onderzoeksresultaten