Belangenorganisaties voor transgenders

Het is ingrijpend om in een andere genderrol gaan leven en een medisch behandeltraject te ondergaan, zowel voor uzelf als voor uw naasten. Sociale contacten en werkrelaties kunnen veranderen door uw transitieproces. U zult soms onbegrip tegenkomen of zelfs weerstand.

U hoeft niet alles alleen op te lossen. Zelfhulpgroepen of belangenbehartigings-organisaties zoals Transvisie en TNN kunnen goede informatie, advies en ondersteuning bieden. Wij raden u aan gebruik te maken van deze mogelijkheden.

Adressen

www.psyq.nl/genderdysforie
PsyQ (voorheen Transvisie Zorg)  is een landelijk opererend netwerk en samenwerkingsverband van de GGZ-instellingen Lentis, MET GGZ, Mondriaan en de Parnassia Groep. PsyQ biedt o.a. psychologische en psychosociale hulpverlening aan mensen met genderidentiteitsvragen en hun omgeving.

www.transvisie.nl
Patiëntenorganisatie Transvisie is een patiëntenorganisatie die zich richt op zelfhulp, belangenbehartiging en informatievoorziening aan mensen met genderidentiteitsvragen en hun omgeving.

www.transgendernetwerk.nl
Informatie over de nationale belangenorganisatie voor transgender personen en hun naasten

www.uzgent.be
Website van het Genderteam in Gent (België). Relevant voor patiënten uit Zeeuws-Vlaanderen.

www.wpath.org
Website van de WPATH (World Professional Organisation of Transgender Health), de voormalige HBIGDA (Harry Benjamin International Gender Dysphoria Association.

www.dsdnederland.nl
Vereniging van personen met androgeenongevoeligheid.

www.turnercontact.nl
Vereniging van personen met het syndroom van Turner.

www.klinefelter.nl
Vereniging van personen met het syndroom van Klinefelter.

www.nvacp.nl
Vereniging van personen met congenitale adrenale hyperplasie (AGS).

trans*levensvragen@amsterdamumc.nl

Heeft u suggesties voor verbetering?

De genderzorg is de afgelopen jaren aan veel veranderingen onderhevig. Deels door een toename van patiënten, deels door veranderende regelgeving in de ziekenhuizen en deels door kwaliteitsverbetering. Het genderteam wil goede zorg geven en stemt deze zorg af met de cliëntenraad van Amsterdam UMC, locatie VUmc en de patiëntenverenigingen. Als u suggesties heeft voor verbetering dan horen we dat graag: in de polikliniek staat een postbus waar u uw suggesties kunt geven. U kunt deze ook mailen naar genderteam-bestuur@vumc.nl.