Longziekten

Bij het specialisme longziekten houden we ons bezig met alle aandoeningen aan de luchtwegen, longen en ademhaling. Wij bieden zorg bij algemene longziekten aan mensen uit de regio. Daarnaast richten wij ons op een aantal complexe longziekten, zoals pulmonale hypertensie. Bij deze ziekten bieden wij behandelingen op een hoog specialistisch niveau.

Bij longziekten is wetenschappelijk onderzoek essentieel. Zo verbeteren wij behandelmethoden voor een aantal ziekten. De kennis die wij opdoen, passen wij toe in de praktijk. Een operatieteam bestaat altijd uit twee longchirurgen. En soms roepen wij de hulp in van een cardio-thoracaal chirurg, die operaties uitvoert via de borstkas. Door onze verschillende achtergronden vullen wij elkaar aan. Zo bundelen we kracht en kennis.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

De polikliniek longziekten bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie W op de 7e verdieping.

Bekijk de interactieve route naar receptie W. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 0522.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling vaatchirurgie, longchirurgie, cardiologie (5C).

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat longziekten:
020 - 444 4782

Zorg waar wij goed in zijn

Longkanker

Zowel artsen als patiënten kunnen bij ons terecht voor advies bij een behandeling voor longkanker. Door het gebruik van moderne apparatuur geven wij behandelingen die zware operaties overbodig maken.

Pulmonale Arteriële Hypertensie

Internationaal hebben wij een goede reputatie op het gebied van pulmonale hypertensie. Wij zijn één van de weinige specialismen in Europa waar u behandeld kunt worden via een operatie aan de longslagaderen.

Endoscopische behandeling van de luchtwegen

Bij het Amsterdam UMC voeren wij endoscopische behandelingen van de luchtwegen uit.

Interstitiële longaandoeningen

In een multidisciplinair team van specialisten stellen wij diagnoses op het gebied van interstitiële longziekten. Ook bespreken wij de behandelmogelijkheden.

Primaire ciliare dyskinesie (PCD)

We gebruiken de modernste technieken. Hierdoor is Amsterdam UMC, locatie VUmc het enige ziekenhuis in Nederland dat de diagnose PCD met zekerheid kan stellen.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Idris Bahce
Idris Bahce Longarts
A. Boonstra Longarts
Frances Handoko - de Man Universitair docent
Louis Handoko
M.L. (Louis) Handoko Cardiologie/fellow hartfalen
Suzan Nijman
Suzan Nijman longarts/fellow
Anton Vonk Noordergraaf
Anton Vonk Noordegraaf Afdelingshoofd longziekten
Martha Wagenaar
Martha Wagenaar Physician Assistant Longziekten

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie longziekten

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.