Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie

Het specialisme mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie behandelt afwijkingen en aandoeningen van de mond, kaak en het gezicht. Ook mensen die bij een ongeluk gewond raken aan het gezicht, hoofd of de hals worden door onze kaakchirurgen behandeld.

Naast de zorg voor onze patiënten doen wij veel onderzoek. Dat richt zich vooral op het zo vroeg mogelijk kunnen ontdekken van mondkanker, het gebruik van implantaten en operatieve verbeteringen aan de kaak. Deze kennis gebruiken we om onze zorg te verbeteren en nieuwe kaakchirurgen op te leiden. Zo kunnen wij u nu én in de toekomst de beste zorg bieden.

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak op deze poli maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gehad bij deze polikliniek? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kunt u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

icoon locatie gebouw

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Polikliniekgebouw
De Boelelaan 1118
1081 HZ Amsterdam

Amsterdam UMC, locatie VUmc 
Ziekenhuisgebouw
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Ga voor meer informatie naar de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen.

De polikliniek mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie bevindt zich in het polikliniekgebouw bij receptie T op de 2e verdieping.

Bekijk de interactieve route naar receptie T. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

Voor alle patiënt-gerelateerde vragen kunt u op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur contact opnemen met onze administratie. Telefoon:  020 - 444 1150. U krijgt een keuzemenu.
U kunt ook een email sturen naar mka.balie@vumc.nl

Wordt u Afdeling MKA heeft geen eigen verpleegafdeling. Indien nodig wordt u opgenomen op één van onderstaande afdelingen:
Kort verblijf - verpleegafdeling 1B
KNO hoofd-halschirurgie – verpleegafdeling 1C

Voor niet-patiëntgebonden zaken kunt u contact opnemen met het secretariaat MKA.
Telefoon: 020 - 444 1023. U kunt ook een email sturen naar mka@vumc.nl

Zorg waar wij goed in zijn

Oral medicine en mondkanker

De afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie heeft op het gebied van ‘oral medicine’, zowel nationaal als internationaal, een sterke positie opgebouwd. Het deelgebied oral medicine houdt zich bezig met mondziekten, waar meestal geen operatie voor nodig is. Voorbeelden zijn aften en lichen planus. Ook vallen daar afwijkingen onder die het gevolg zijn van een ziekten zoals sarcoïdose, leukemie en HIV-infectie, of die komen door het gebruik van medicijnen.

Reconstructieve chirurgie en orale rehabilitatie

De afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie heeft zich eveneens gespecialiseerd op het gebied van de orale rehabilitatie, herstelbehandelingen, na een oncologische behandeling. Om dit te realiseren wordt gebruik gemaakt van reconstructieve chirurgie, dentale implantaten (tandwortelimplantaten) en maxillofaciale prothetiek (MFP).

Gender

De afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie heeft ook expertise op het gebied van aanpassingen van de uiterlijke kenmerken in het gezicht van een patiënt na een geslachtsverandering.

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
E.M. van Cann Hoofdhals-chirurg
T. Forouzanfar
T. Forouzanfar Hoofdhals-chirurg, Hoogleraar & Afdelingshoofd
M. Gilijamse MKA chirurg
Hakki Karagozoglu
K. Karagozoglu Hoofdhals-chirurg
F.K.J. Leusink Hoofdhals-chirurg
M.S. Maningky MKA chirurg
M. Meester Mondhygiëniste
Brigitte Meijer
B.A. Meijer MKA chirurg
Tom Pramana
A.T. (Tom) Pramana Tandarts Maxillo Faciaal Prothethiek (MFP)
Angela Ridwan-Pramana
Angela Ridwan-Pramana Tandarts Maxillo Faciale Prothetiek (MFP), Hoofd MFP Stichting Bijzondere Tandheelkunde, Opleider MFP Onderzoeker
Bert Schulten
E.A.J.M. Schulten MKA-chirurg, Hoogleraar
L.P.P. Stroy MKA chirurg
J.G.A.M. de Visscher Hoofdhals-chirurg, Hoogleraar

Wachttijden

Het liefst helpen wij u zo snel mogelijk. De werkelijkheid is helaas dat voor verschillende behandelingen een wachttijd bestaat. Dat betekent dat u niet altijd direct terecht kunt voor een eerste afspraak, een onderzoek, behandeling of opname.

Patiënteninformatie mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie

Wilt u meer weten over dit specialisme of over de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Dan kunt u de website van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie: www.nvmka.nl gebruiken of onze patiëntenfolders inzien (zie onder).

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Informatie voor onderzoekers, verwijzers en professionals

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.