MS-centrum Amsterdam

De ziekte MS (multiple sclerose) wordt veroorzaakt door ontstekingen in de hersenen en het ruggenmerg en door afbraak van hersenweefsel. MS kan door het grillige verloop veel onzekerheid bij u oproepen. Als hét MS Centrum in Nederland bieden we behandeling en advies. Ons team bestaat uit verschillende specialisten, die samen kijken naar uw persoonlijke situatie en de beste aanpak.

Ons MS Centrum hoort bij de top 5 van beste MS-centra in de wereld. Niet alleen door onze topzorg, maar ook door vernieuwend wetenschappelijk onderzoek. We blijven zoeken naar betere medicijnen en snellere en makkelijkere methodes om MS vast te stellen. Onze kennis gebruiken we ook om jonge talenten op te leiden tot nieuwe artsen.

Zorg waar wij goed in zijn

Verpleegkundig spreekuur MS en cognitie

Ongeveer de helft van de mensen met MS krijgt te maken met problemen met het denkvermogen: cognitieve klachten. Bij de gespecialiseerd MS-verpleegkundige Kim Bakker kunnen mensen met MS terecht met vragen over cognitieve klachten en voor advies.

Second opinion MS

Heeft u behoefte aan advies van een MS-expert over uw MS diagnose of behandeling. Hiervoor is ons Second Opinion MS-spreekuur (SOMS). Uw neuroloog kan u doorverwijzen.

Polikliniek MS en cognitieve klachten

Mensen met MS en geheugen- of concentratieklachten kunnen voor diagnose en advies terecht bij een speciaal second opinion spreekuur cognitie (SOMSCOG). Aanmelden kan via uw eigen arts.

Steun het MS centrum

Doneer voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen voor MS

Afspraken in Amsterdam UMC, locatie VUmc: hoe werkt het?

Wilt u een eerste afspraak maken bij Amsterdam UMC, dan heeft u een verwijzing nodig van uw (huis)arts of specialist. Hier vindt u meer informatie over het maken van een afspraak.

Een vervolgafspraak bij dit centrum maken, wijzigen of annuleren?

Heeft u al eerder een afspraak gemaakt bij dit centrum? Dan kunt u op verschillende manieren een vervolgafspraak maken. Ook kun u een afspraak wijzigen of annuleren.

Contactgegevens en locaties

Dit expertisecentrum valt onder de polikliniek MS-centrum. Wilt u meer informatie? Dan kunt u ook direct bellen naar het MS-centrum (020 - 444 1162). Wij zijn tussen 8.00 en 16.00 uur bereikbaar. Voor alle vragen rond MS is er het telefonische spreekuur met de MS-verpleegkundige: 020 - 444 0775.

Sommige behandelingen vinden in het ziekenhuis plaats. De behandelkamer hiervoor vindt u op de verpleegafdeling 2B van het neurocentrum.

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer dat u hierboven bij polikliniek vindt.

Secretariaat
Telefoonnummer voor doorverwijzingen: 020 - 444 1162
Telefoonnummer bij spoedverwijzingen: 020 - 444 2834 (secretariaat neurologie)

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Frederik Barkhof
Frederik Barkhof Hoogleraar en neuroradioloog
Vincent de Groot
Vincent de Groot Revalidatiearts Afdelingshoofd
Jakko Nieuwenhuijzen
Jakko Nieuwenhuijzen Uroloog, Hoofd onderzoeksbureau urologie, Opleider, functionele urologie en robotchirurgie
Axel Petzold
Axel Petzold Neuroloog
Bernard Uitdehaag
Bernard Uitdehaag Neuroloog, Afdelingshoofd

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: oktober 2018

Patiënteninformatie MS centrum

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit centrum is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. Bekijk hier welke onderzoeken het MS centrum uitvoert.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.