ZorgPunt app: alles over uw baby op de intensive care

Er komt een hoop op je af als je kindje te vroeg wordt geboren. Om u beter te ondersteunen is daarom de ZorgPunt app gelanceerd. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android) of App Store (iOS). De app is een gezamenlijk initiatief van VUmc en het AMC.

Het idee voor de app komt uit de praktijk: verpleegkundige Nathali Nienhuis-Schiedon (IC Neonatologie locatie AMC) en verpleegkundige Anita Zijp (IC Neonatologie locatie VUmc) wilden kersverse ouders in staat stellen om 24 uur per dag op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van hun kind op de intensive care. De twee verpleegkundigen schreven een plan voor een app, ontvingen een innovatiesubsidie van AMC en VUmc én Stichting Steun Emma en gingen aan de slag. Met een team van o.a. verpleegkundigen, IT'ers en online specialisten van beide organisaties ontwikkelden ze de app. Synapzz was technisch partner.

Alle informatie op één plek

Het doel van app is helder: dag en nacht toegang tot alle informatie op één plek. Informatie over bijvoorbeeld behandelingen, uitleg over apparatuur, borstvoeding en algemene informatie over de afdeling IC Neonatologie, maar ook over Amsterdam UMC. Een ander belangrijk onderdeel van de app is het dagboek. In dit deel houdt u zelf de ontwikkeling van uw kind bij, bijvoorbeeld door het het gewicht in te vullen en hoeveel uw kind heeft gedronken. U hebt daarnaast de mogelijkheid om foto's van uw kind te plaatsen.

Dagboek

Ook verpleegkundigen hebben de mogelijkheid om foto's en notities te plaatsen. Zo blijft u, wanneer u niet bij uw kind bent, tóch op de hoogte. En heeft u naaste vrienden en grootouders uitgenodigd voor het dagboek, dan kunnen ook zij (in een afgeschermde omgeving) de voortgang volgen. Uiteraard is de dagboekfunctie optioneel en alleen toegankelijk met een login, die wordt toegestuurd door de verpleegkundige. De rest van de app is vrij toegankelijk. Er worden géén medische gegevens in het dagboek gedeeld en het kan dan ook niet worden gezien als een vervanging van het elektronisch patiëntendossier.

Download de app

Download de ZorgPunt app in de App Store (iOS).
Download de ZorgPunt app in de Google Play Store (Android).