Neurochirurgie

Het specialisme neurochirurgie voert operaties uit bij aandoeningen aan het zenuwstelsel, zoals aan hersenen, ruggenmerg en zenuwen. Of aan de wervelkolom. Patiënten komen vanuit de hele regio naar ons toe vanwege onze specialisatie in hersentumoren en epilepsie. Ook voor operaties bij vaatafwijkingen, hersenletsel en andere neurologische aandoeningen kunt u bij ons terecht.

Ons specialisme neurochirurgie maakt deel uit van het Neurochirurgisch Centrum Amsterdam (NCA). Hier wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan naar nieuwe behandelmethoden en nieuwe geneesmiddelen. Wij hebben een aantal specialisaties, waaronder diepe hersenstimulatie en chirurgie bij epilepsie en hersentumoren. Amsterdam UMC, locatie VUmc is ook specialist in neurochirurgie bij kinderen.

Zorg waar wij goed in zijn

Neurochirurgisch Centrum Amsterdam

Het NCA is een van de weinige centra voor bijzondere neurochirurgie. Hier voeren wij operaties uit die topdeskundigheid vragen.

Chirurgie bij epilepsie

Als de behandeling met medicijnen bij epilepsie niet genoeg resultaat heeft, kunnen wij een operatie uitvoeren. Een verlichting voor veel patiënten.

Hersentumorcentrum Amsterdam

Ons expertisecentrum voor hersentumoren staat bekend op Europees niveau. Verschillende topspecialisten werken samen aan de behandeling van goed- en kwaadaardige tumoren.

Neurovasculair Interventie Centrum Amsterdam

Het NCI heeft de allernieuwste kennis paraat op neurovasculair gebied. Een erkend expertisecentrum voor patiënten met aandoeningen aan de bloedvaten in en naar de hersenen.

Diepe hersenstimulatie

Bij de ziekte van Parkinson, maar ook bij andere aandoeningen, kan diepe hersenstimulatie deel van de behandeling zijn. Hierbij worden elektroden in delen van de hersenen aangebracht.

Kinderneurochirurgie

Neurochirurgie bij kinderen vraagt om een speciale aanpak. Wij behandelen veel kinderhersentumoren. Voor deze zorg werken meerdere kinderspecialisten nauw samen.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek neurochirurgie of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1161.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling neurocentrum (2B-2C).

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat algemeen:
020 - 444 3783
020 - 444 3784 (fax)

Secretariaat opnameplanning:
020 - 444 3714

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Hans Baaijen
Hans Baaijen Neurochirurg, Voorzitter werkgroep epilepsiechirurgie VUmc
Ricardo Feller Neurochirurg
Jantien Hoogmoed Neurochirurg
Sander Idema
Sander Idema Neurochirurg
David Noske
D.P. Noske Neurochirurg
Saskia Peerdeman
Saskia Peerdeman Neurochirurg, staflid Neurochirurgisch Centrum Amsterdam, Voorzitter centrale opleidingcommissie VUmc, Hoogleraar professionele ontwikkeling
Agnita Stadhouder
Agnita Stadhouder Orthopedisch chirurg, Wervelkolomchirurg
W.P. Vandertop
W.P. Vandertop Neurochirurg
Ronald Willemse
Ronald Willemse Neurochirurg

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk fhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: april 2019

Patiënteninformatie neurochirurgie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek..

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.