Pulmonale arteriële hypertensie (PAH)

PAH is een vorm van pulmonale hypertensie waarbij de kleine longslagaders zijn vernauwd. Onze artsen hebben veel ervaring met de behandeling van PAH.Chronisch trombo-embolische pulmonale hypertensie (CTEPH)

CTEPH is een vorm van pulmonale hypertensie die wordt veroorzaakt door stolsels in de longslagader. Wij voeren operaties (PTE) of dotterbehandelingen (BPA) uit. In het filmpje wordt dit heel duidelijk uitgelegd.Ballon pulmonalis angioplastiek (BPA)

Als de vernauwingen in de longvaten niet met een operatie te bereiken zijn, is dotteren (BPA) soms de oplossing. Binnen het PH-centrum is veel ervaring met deze techniek. In het filmpje ziet u hoe dit werkt.Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit centrum of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Patiëntenadviesraad pulmonale hypertensie

Onze patiënten met PH kunnen ons het beste vertellen hoe ze zaken in het ziekenhuis anders willen zien. Of hoe de begeleiding daarbuiten nog beter kan.

Wat is pulmonale hypertensie?

Bij pulmonale hypertensie is er sprake van een te hoge bloeddruk in de longslagader. De rechterkant van het hart heeft daarom meer moeite het bloed door de longen te pompen. Het filmpje legt dit kort en duidelijk uit.