Universitaire huisartsenpraktijk (UHP)

Woont u in de buurt van Amsterdam UMC, locatie VUmc en heeft u een huisarts nodig? Dan kunt u zich inschrijven bij de universitaire huisartsenpraktijk (UHP). Onze huisartsen bieden dezelfde zorg als andere huisartsen. Daarnaast doen ze wetenschappelijk onderzoek en leiden ze studenten en basisartsen op tot huisarts.

U kunt op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur bij ons terecht. ’s Avonds en in het weekend gaat u, net als patiënten met een andere huisarts, naar de huisartsenpost.

Informatie voor nieuwe patiënten

Gedurende de openingstijden van de universitaire huisartsenpraktijk (maandag t/m vrijdag 8.00 en 17.00 uur) kunt u telefonisch een afspraak maken bij de praktijkassistente om als patiënt te worden ingeschreven.

Information in English

You can be assured that you will receive high quality healthcare in the Netherlands. However some things may be arranged in a different way than you are used to. Read more to help you better understand Dutch healthcare.

Do you live near Amsterdam UMC, location VUmc and/or do you study at Vrije Universiteit Amsterdam or VU-related HBO programs, and do you need a GP?
Then you can register at the University General Practice. Our general practitioners offer the same care as other general practitioners

Algemene informatie

Telefoonnummer praktijk: 020-4441400
Spoedlijn: 020-4441402
Spoed in het weekend en na 17.00 uur:
Huisartsenposten Amsterdam: 020-0030600
Receptenlijn 020-4441403
Openingstijden: ma t/m vrij 08.00 – 17.00 uur
Spreekuur op afspraak


Kijk ook bij het blokje contactgegevens en locatie hieronder voor meer informatie.

Informatie voor ingeschreven patiënten

Bent u ingeschreven als patiënt bij de UHP en wilt u meer weten over spreekuren en aanwezigheid van huisartsen of wilt u een herhaalrecept aanvragen? U vindt het hier.

Corona nieuws

Beste patiënten,

In het kader van het coronavirus hebben wij de nodige maatregelen getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan.
Zo hebben wij tijdelijk geen inloopspreekuur meer.
Verder zijn de consulten met de artsen op die manier ingepland, dat er zo min mogelijk patiënten tegelijk in de wachtkamer zitten. En de wachtkamer is zodanig ingericht dat de anderhalve meter afstand makkelijk te waarborgen is.
Wij vragen u om op tijd te komen en niet te vroeg. Indien mogelijk komt u dan s.v.p. alleen naar de huisarts. Bij Parkeren in P1 moet u rekening houden met een looptijd buitenom van 6 minuten. Het is vanwege corona niet meer mogelijk om binnendoor naar de UHP te lopen.

Actuele informatie over het coronavirus en de verschijnselen van besmetting vindt u op www.thuisarts.nl/corona en op www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueell

Coronavaccincatie
De vraag die wij nu het meest ontvangen: Wanneer kan ik mijn Coronavaccinatie verwachten? Op dit moment is het nog niet duidelijk of en hoe de huisarts een rol gaat spelen bij het vaccineren. Zodra wij hier meer informatie over hebben zullen wij u hier uiteraard van op de hoogte brengen.
Voor de actuele informatie en bij aanvullende vragen gaat u naar www.coronavaccinatie.nl of u kunt bellen met informatienummer: 0800-1351.

Coronabeleid in de UHP
Hieronder puntsgewijs onze werkwijze en advies aan u hoe te handelen bij zorgvragen:

- Bel ons direct bij ernstige of acute klachten, met of zonder Corona, liefst zo vroeg mogelijk op de dag.
- Bij geringe of milde klachten passend bij Corona hoeft u geen contact op te nemen. Raadpleeg betrouwbare websites, zoals het RIVM of thuisarts.nl.
- Kom alleen naar de praktijk als u een afspraak heeft.
- U kunt alleen een afspraak maken door met onze assistente te bellen (werkdagen 8.00 -17.00 uur). De assistente zal na triage (enkele vragen) in overleg met de arts bepalen of u gezien of teruggebeld kan worden.
- Ook voor reguliere zorgvragen kunt u dus gewoon contact opnemen. We proberen zo veel mogelijk uw vragen op afstand, telefonisch of via email te beantwoorden
-Het is ook mogelijk om via beeldbellen een consult met de huisarts te hebben en u kunt ons eventueel foto’s sturen (bijvoorbeeld huidafwijkingen). Bespreekt U dit met de assistente of arts.
- De zorg door onze psychologen en praktijkondersteuners (ouderen, diabetes, hart- en vaatziekten, astma/COPD en stoppen met roken) vindt vooral telefonisch plaats.

Namens ons hele team, bedankt voor uw begrip en veel sterkte.

Contactgegevens en locatie

Locatie VUmc, Ziekenhuisgebouw, De Boelelaan 1117, 1081 HV Amsterdam

Lees de routebeschrijving voor auto en fiets, parkeren en openbaar vervoer om bij de polikliniek van Amsterdam UMC, locatie VUmc te komen. LET OP: Bij parkeren in garage P1 is het nog 6 minuten lopen naar de huisartsenpraktijk, De verkorte looproute binnendoor is vanwege Coronamaatregelen afgesloten.

De Universitaire huisartsenpraktijk (UHP) bevindt zich in het ziekenhuisgebouw bij de receptie op etage -1.

Bekijk de interactieve route naar de UHP. Print de route of bekijk deze met uw mobiele telefoon.

LET OP: Bij parkeren in garage P1 is het nog 6 minuten lopen naar de huisartsenpraktijk, De verkorte looproute binnendoor is vanwege Coronamaatregelen afgesloten.

Bezoekadres

Amsterdam UMC, locatie VUmc, ziekenhuisgebouw etage -1
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam

Telefoon: 020-4441400. Let op: tussen 9.30 en 10 uur en tussen 12.30 en 13.30 uur zijn wij beperkt bereikbaar vanwege overleg en lunch.
Spoedtelefoon: 020-4441402
Spoed in het weekend en na 17.00 uur: Huisartsenposten Amsterdam: 088 0030600
Receptenlijn: 020-4441403 (van 08.00 tot 11.00 uur)
Intercollegiaal telefoonnummer: 020 4441401
Fax: 020-4441404 
Emailadres: uhp@amsterdamumc.nl

Openingstijden

08.00 - 17.00 uur

Postadres
Postbus 7057
Locatie ZH -1D 161
1007 MB AMSTERDAM

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
Shira Koning
Shira Koning Psycholoog
Samantha Lindner-Ramos
Samantha Lindner - Ramos Praktijkondersteuner Somatiek
Otto Maarsingh
O.R. (Otto) Maarsingh Huisarts, senior-onderzoeker en epidemioloog
Katinka Prince
Katinka Prince Praktijkhouder en huisarts
Sandra Vriens
Sandra Vriens Praktijkondersteuner Somatiek

Meer informatie voor patiënten

Wilt u meer weten over deze polikliniek of de onderzoeken en behandelingen die we op deze polikliniek uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

Wij zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw ervaringen met onze zorgverlening. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekeraar dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen?

De medewerkers van ons servicecentrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichten

Informatie over behandeling, veilige zorg, en het academisch karakter van Amsterdam UMC.