Wegblijftarief (no show)

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Het komt tegenwoordig helaas steeds vaker voor dat men niet op een afspraak verschijnt (zonder afmelding) of niet tijdig afzegt. Gezien de drukte in de praktijk ervaren wij dit als zeer vervelend, omdat wij dan iemand anders hadden kunnen helpen op dit tijdstip.

Kunt u niet komen dan vragen wij u de volgende regels in acht te nemen om uw afspraak af te zeggen:

  • Bij de huisarts: minimaal 24 uur van te voren afzeggen, maandag t/m vrijdag telefonisch via 020-4441400 bij de assistente.
  • Bij de praktijkondersteuner of assistente: minimaal 24 uur van te voren afzeggen, maandag t/m vrijdag telefonisch via 020-4441400 bij de assistente.

Bel uw afspraak op tijd af, dan kan een andere patiënt nog geholpen worden!

Wij hanteren een No Show tarief als schadevergoeding voor het niet nakomen van afspraken bij de huisarts, assistente en praktijkondersteuner. Dit moet worden: Dit geldt ook voor afspraken die minder dan 24 uur van te voren worden afgezegd. Tarieven zijn afhankelijk van de gereserveerde tijd en variëren als zodanig van €20 voor een enkel consult tot €40 voor een dubbel consult, tot €80 voor een chirurgische ingreep. (Praktijkondersteuner = dubbel consult). Hiervan ontvangt u een nota. Deze kunt u niet bij uw zorgverzekeraar indienen.