Urologie

Het specialisme urologie onderzoekt en behandelt mensen met klachten aan blaas, nieren, prostaat en geslachtsorganen. We richten ons vooral op ingewikkelde situaties, zoals kanker of het blaaspijnsyndroom. Patiënten worden dan naar ons doorverwezen vanuit andere ziekenhuizen. Omdat operaties in dit gebied vaak heel precies uitgevoerd moeten worden, werken wij veel met operatierobots.

Wij doen veel wetenschappelijk onderzoek, bijvoorbeeld naar aangeboren aandoeningen bij kinderen. Maar ook naar robotchirurgie. Opereren met een operatierobot heeft veel voordelen: u heeft kleinere wonden en minder bloedverlies. Zo kunt u sneller naar huis en bent u sneller genezen. Ook leiden wij nieuwe urologen op. Onze opleiding scoort landelijk erg hoog. Zo werken wij steeds aan het verbeteren van onze zorg.

Zorg waar wij goed in zijn

Reconstructieve urologie

We corrigeren niet alleen afwijkingen aan de plasbuis die veel voorkomen. Voor erectiestoornissen of incontinentie na een behandeling zijn wij als afdeling landelijk bekend.

Neuro-urologie bij dwarslaesie of MS

Als een van de weinige klinieken in Nederland voeren wij robotoperaties uit bij blaasproblemen door neurologische aandoeningen. Een samenwerking met o.a. het MS centrum.

Transgender-urologie

Amsterdam UMC is al jarenlang expert in genderdysforie. Onze urologen maken vast deel uit van het genderteam bij vrouw naar man transgenders.

Robotchirurgie

Amsterdam UMC, locatie VUmc heeft een moderne operatierobot. Met deze allernieuwste techniek kunnen heel nauwkeurig operaties worden uitgevoerd aan prostaat, blaas en urineleiders.

Kinderurologie

Samen met verschillende kinderartsen behandelen wij kinderen met aangeboren aandoeningen van nieren, blaas, en plasbuis. Voor deze aandoeningen is de speciale kennis nodig die wij in huis hebben.

Contactgegevens en locaties

Ga voor meer informatie naar onze polikliniek urologie of neem contact op met de poli door te bellen naar: 020 - 444 1103.

Wordt u opgenomen bij dit specialisme? Dan komt u te liggen op de verpleegafdeling Nefrologie, Urologie en Vaatchirurgie (4B).

Receptie verpleegafdeling: 
020 - 444 2240

Verwijzers kunnen contact opnemen met het secretariaat. Bent u een patiënt? Dan verzoeken wij u contact op te nemen via het telefoonnummer van de polikliniek.

Secretariaat algemeen

Telefoonnummer: 020 - 444 0261
Faxnummer: 020 - 444 6031 
E-mailadres: urol@vumc.nl

Uw artsen en zorgverleners

Alle artsen en zorgverleners
G.M.A. Beckers Kinderuroloog (FEAPU), Werkplekmanager poli urologie, Voorzitter werkgroep snijdende specialismen bij kinderen
H.J.R Van der Horst
Eric van der Horst Kinderuroloog, Uroloog verbonden aan endometrioseteam, Mede cursuscoördinator bachelorfase opleiding geneeskunde
R.J.A van Moorselaar
Jeroen van Moorselaar Uroloog Hoofd afdeling urologie
Jakko Nieuwenhuijzen
Jakko Nieuwenhuijzen Uroloog, Hoofd onderzoeksbureau urologie, Opleider, functionele urologie en robotchirurgie
Garry Pigot
Garry Pigot Andrologische urologie
Brechje Ronkes
Brechje Ronkes Andrologische urologie
Andre Vis
A.N. Vis Robotchirurgie en oncologische urologie

Wachttijden

Als u een medische indicatie heeft, kan de wachttijd verkort worden. Uw verwijzend arts dient dat te overleggen met de medisch specialist.

Polikliniek
Afhankelijk van de reden van verwijzing
Ziekenhuisopname
Afhankelijk van de behandeling
Laatst aangepast: april 2019

Patiënteninformatie

Wilt u meer weten over dit specialisme of de onderzoeken en behandelingen die we uitvoeren? Bekijk dan onderstaande informatie.

Waarom Amsterdam UMC

We zijn trots op onze zorgverlening. Daarom delen wij graag onze prestaties.

Uw mening telt

Wij horen graag uw mening over onze zorg. Deel uw mening en help ons onze zorg te verbeteren.

Kosten en vergoedingen

Wat kost een onderzoek of behandeling? En vergoedt de verzekering dit?

Voorzieningen

Is er gratis koffie? Wifi? Waar koop ik een broodje? Bekijk het overzicht van alle voorzieningen.

Heeft u vragen

De medewerkers van ons service centrum helpen u graag verder.

Uw rechten en plichtten

Informatie over behandeling, veilige zorg en het academisch karakter van Amsterdam UMC.

Dit specialisme is binnen binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc verbonden aan ...

Research

Amsterdam UMC is een academisch ziekenhuis. Dat betekent dat wij dagelijks wetenschappelijk onderzoek doen naar aandoeningen en behandelingen. U kunt bij het researchgedeelte van de website meer lezen over ons wetenschappelijk onderzoek.

Verwijzers

Voor verwijzers hebben wij een aparte pagina. Hier vindt u informatie over hoe u uw patiënt kunt verwijzen naar Amsterdam UMC. Ook voor de contactgegevens kunt u terecht op deze pagina.

Professionals

Bent u een onderzoeker of arts? En wilt u in contact komen met onze artsen of gebruik maken van onze faciliteiten? Lees hier hoe u onze professionals kunt bereiken.