Uitnodiging voor het 10de Amsterdam Symposium Palliatieve Zorg met als thema: Integratie van palliatieve zorg in de dagelijkse patiëntenzorg

3 februari 2022, Online

Programma

Het thema, Integratie van palliatieve zorg in de dagelijkse patiëntenzorg, wordt van verschillende kanten belicht. Hoofdspreker van die middag is Thomas LeBlanc, oncoloog gespecialiseerd in hematologie en palliatieve zorg van Duke Cancer Institute (Durham, USA). Hij gaat in op de zorg voor mensen met hematologische kanker, wat zijn hun zorgbehoeften en hoe kunnen we hen de best mogelijke zorg geven? Andere sprekers zijn:

  • internist ouderengeneeskunde Pauline de Graeff, zij vertelt hoe het er nu voor staat met palliatieve zorg in de Nederlandse ziekenhuizen aan de hand van de resultaten van de landelijke meetdag palliatieve zorg die in 2021 plaatsvond.
  • Jannie Oskam vertelt vanuit haar persoonlijke ervaringen waarom het belangrijk is dat patiënten met kanker tijdig palliatieve zorg krijgen.
  • specialist ouderengeneeskunde Daisy Janssen vertelt hoe palliatieve zorg tijdig geïntegreerd kan worden met behandeling gericht op het beïnvloeden van de ziekte COPD of hartfalen.

Tijdens het symposium worden verder de Jaarprijzen Impact en Onderzoek uitgereikt. Bekijk hier het programma overzicht.

Doelgroep

Iedereen met interesse in palliatieve zorg is welkom. Het programma is vooral gericht op zorgverleners zoals verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten, medisch specialisten. Ook geestelijk verzorgers, studenten, beleidsmakers, opleiders en anderen zijn van harte welkom.

Praktische gegevens

Datum en tijd: Donderdag 3 februari 2022 van 13.00 tot 16.45 uur.
Locatie: Online

Kosten:

  • € 65,- voor artsen en hoogleraren
  • € 45,- voor overige deelnemers (verpleegkundigen, verzorgenden, netwerkcoördinatoren, beleidsmedewerkers, geestelijk verzorgers, vrijwilligerscoördinatoren, paramedici, onderzoekers, studenten)
  • Let op: uw inschrijving wordt pas verwerkt na ontvangst van het inschrijfgeld.

Aanmelden: Klik hier om je aan te melden. Alle deelnemers ontvangen een week voorafgaand aan de kennismarkt een streamingslink via de mail.

Accreditatie: is verkregen bij de V&VN (3 punten), VSR (3 punten), ABAN Accreditatie Bureau Cluster 1 en 2 (3 punten) en SKGV (1 punt). Vermeld bij inschrijving uw registratienummer om in aanmerking te komen.

Masterclass voor promovendi en junior onderzoekers

Vrijdagmiddag vindt speciaal voor promovendi en junior onderzoekers een masterclass plaats, waarbij onderzoekers feedback krijgen op hun onderzoek van Thomas LeBlanc. De uitnodiging hiervoor wordt verspreidt door de EPZ-en en Hogescholen waar een lectoraat gericht op palliatieve zorg is. Als u geïnteresseerd bent en na 1 januari nog niets gehoord heeft, neem dan contact op via epz@amsterdamumc.nl