Ziekenhuisopname reumatologie op locatie AMC

De afdelingen Reumatologie en Klinische Immunologie van Amsterdam UMC werken achter de schermen al een hele tijd samen. Als gevolg van de fusie bundelen de twee afdelingen de krachten.

Het aantal patiënten dat klinisch behandeld wordt binnen de reumatologie is in de afgelopen decennia klein geworden. De concentratie van deze zorg op één locatie brengt volumevoordelen met zich mee. Op 27 januari 2020 zullen de ziekenhuisopnames worden geconcentreerd op locatie AMC.

Ziekenhuisopname

Het kan dus zijn dat patiënten al langer behandeld worden of een eerste afspraak hebben op de polikliniek van locatie VUmc, maar dat de ziekenhuisopname plaatsvindt op locatie AMC. Patiënten krijgen dan tijdens de opname tijdelijk een andere behandelteam en hoofdbehandelaar. De zorgverleners van de twee locaties – de artsen, verpleegkundigen en reumaconsulenten – werken intensief samen. Door deze samenwerking blijft de continuïteit van zorg gewaarborgd.
Deze verandering geldt alleen voor een ziekenhuisopname voor meerdere dagen. De dagopname blijft gewoon op locatie VUmc. Voor patiënten die al gezien worden op locatie AMC verandert er niets.

Amsterdams Reumatologisch Centrum

Parallel aan het ontstaan van het Amsterdam UMC werd in 2014 het Amsterdams Reumatologisch Centrum opgezet, een samenwerking in het reumatologisch onderzoek waar naast AMC en VUmc ook Reade deelt van uit maakt. Deze samenwerking zal met onverminderde inzet blijven doorgaan.