Veelgestelde vragen: Zorgverzekering en vergoeding van zorgkosten

U kunt, een deel van, de zorgkosten zelf moeten betalen indien uw polisvoorwaarden dit vermelden of uw zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten met Amsterdam UMC, locatie VUmc. Andere mogelijkheden waarom u de factuur zelf dient te betalen zijn:

  • niet verzekerde zorg (onder basisverzekering of aanvullende verzekering)
  • eigen risico
  • eigen bijdrage
  • niet doorverwezen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc

Meer informatie en meer vragen over zorgverzekering en vergoeding van zorgkosten vindt u in hoofdstuk 1 van de brochure Kosten patiëntenzorg VUmc - veelgestelde vragen. Zie de download onderaan de pagina.

De veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de factuur

Er zijn verschillende redenen waarom u de factuur zelf ontvangt. Wanneer u vragen heeft over de factuur, waarom u deze ontvangt en/of over de hoogte van de factuur, kunt u hoofdstuk 2 van de brochure Kosten patiëntenzorg VUmc - veelgestelde vragen raadplegen.

Van facturen die rechtstreeks verzonden zijn aan uw zorgverzekeraar kunt u geen kopie opvragen bij VUmc. Voor inzage in deze facturen neemt u contact op met uw zorgverzekeraar. Veelal bieden zij inzage door middel van een inlog op de website van uw zorgverzekeraar.

Indien u een kopie wilt ontvangen van een factuur die u zelf heeft ontvangen kunt u hiervoor een aanvraag doen via het formulier Opvragen kopie factuur VUmc.

Veelgestelde vragen over de betaling en het saldo

Indien u een vraag heeft over betaling van de factuur of een ontvangen aanmaning raadpleegt u hoofdstuk 3 van de brochure Kosten patiëntenzorg VUmc - veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over bezwaar maken

Indien u bezwaar wilt maken tegen de factuur raadpleegt u hoofdstuk 4 van de brochure Kosten patiëntenzorg VUmc - veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over de machtiging

Een machtiging is een aanvraag die een arts doet bij uw zorgverzekeraar om een bepaalde zorgactiviteit uit te mogen voeren. Voor meer informatie over de machtiging en veel gestelde vragen over machtigingen leest u hoofdstuk 5 in de brochure Kosten patiëntenzorg VUmc - veelgestelde vragen.

Wilt u meer weten? Dan adviseren wij u het volgende:

U heeft een vraag over de vergoeding van de behandeling. Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

U heeft een algemene vraag over de zorgkosten in Nederland. Hiervoor kunt u terecht bij:

U heeft een specifieke vraag over de behandeling of de prijs van een DBC-zorgproduct in VUmc. Neem dan contact op met de afdeling facturatie van VUmc. Kijk bij het kopje 'contact'.

U heeft een vraag over een ontvangen factuur. Bekijk dan de veelgestelde vragen op deze pagina. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met de afdeling facturatie van VUmc. Kijk bij het kopje 'contact'.