Inloggen in Mijn Dossier met DigiD

Wat is DigiD?

DigiD is een service van de overheid. Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Of dat nou bij de overheid is, het onderwijs, de zorg of uw pensioenfonds: met DigiD kunt u overal makkelijk en veilig inloggen. U kunt voortaan ook met DigiD inloggen in het patiëntenportaal Mijn Dossier.

Voorwaarden voor inloggen met DigiD in Mijn Dossier

Aan het inloggen met DigiD in Mijn Dossier zijn enkele voorwaarden verbonden:

  • u moet in het bezit zijn van een BSN;
  • u bent ouder dan 12 jaar
  • u heeft één patiëntendossier bij Amsterdam UMC.

Daarnaast heeft u uw DigiD, de DigiD app en een smartphone nodig. Meer informatie vindt u hier.

Heeft u een dossier van zowel locatie AMC als van locatie VUmc en wilt u niet dat deze dossiers worden samengevoegd?  Dan kunt u helaas niet inloggen met DigiD.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan kunt u blijven inloggen in Mijn Dossier met een gebruikersnaam en wachtwoord.

Hoe kan ik met DigiD inloggen bij Mijn Dossier?

Heeft u al een account voor Mijn Dossier? Dan kunt u ook inloggen met de DigiD app in plaats van met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Ga naar mijndossier.amsterdamumc.nl en klik op ‘inloggen / aanmelden DigiD’. Via enkele eenvoudige stappen krijgt u vervolgens toegang tot Mijn Dossier.

Let op: U logt in met DigiD in Mijn Dossier via de DigiD app. Logt u voor de eerste keer in via de DigiD-app dan wordt eenmalig gevraagd om uw identiteitsbewijs te laten controleren (ID-check) via de DigiD app.

Ik heb nog geen account voor Mijn Dossier. Hoe kan ik me aanmelden?

Bent u patiënt bij Amsterdam UMC en voldoet u aan de voorwaarden voor inloggen met DigiD? Dan kunt u zelf eenvoudig een account aanmaken. Ga naar mijndossier.amsterdamumc.nl en klik op ‘inloggen / aanmelden DigiD’. Via enkele eenvoudige stappen krijgt u vervolgens toegang tot Mijn Dossier.

Voldoet u niet aan de voorwaarden voor inloggen met DigiD, maar wilt u toch een account voor Mijn Dossier? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 020 - 444 3336 (op werkdagen van 09.00 uur tot 18.00 uur).  Houdt uw identiteitsbewijs bij de hand.
Wilt u het dossier van uw kind (jonger dan 12 jaar) kunnen inzien? Zorg dan dat u naast uw eigen identiteitsbewijs het BSN-nummer van uzelf en van uw kind bij de hand heeft.

Let op: om Mijn Dossier zonder DigiD te kunnen gebruiken heeft u een Nederlands mobiel telefoonnummer (06-nummer) nodig.

Waarom kan ik me aanmelden met DigiD EN met een gebruikersnaam en wachtwoord?

Amsterdam UMC heeft ervoor gekozen langzaam over te stappen op inloggen met DigiD. De wetgeving verplicht dat wij uw gegevens goed beveiligen. DigiD is hiervoor een goede methode en maakt het mogelijk om alles veilig online te regelen met een zelfgekozen pincode.

Het blijft voorlopig mogelijk om in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dat doen we omdat niet iedereen voldoet aan de voorwaarden van inloggen met DigiD. Misschien heeft u twee patiëntendossiers bij Amsterdam UMC (bij zowel locatie AMC als bij locatie VUmc) en wilt u niet dat deze dossiers worden samengevoegd.  Dan kunt u helaas niet inloggen met DigiD.

Wat zijn de voordelen van inloggen met DigiD?

U logt veilig en gemakkelijk in op Mijn Dossier met de DigiD app. U hoeft geen ingewikkeld wachtwoord te onthouden. U gebruikt namelijk een pincode die u zelf kiest.

Bent u uw pincode vergeten? Ga naar het menu van de DigiD app. Kies ‘instellingen’ en vervolgens ‘deactiveren’. U kunt de app nu opnieuw activeren en een nieuwe pincode kiezen. Uw eerder gekozen pincode is hierna niet meer geldig.

Is inloggen met DigiD veilig?

Amsterdam UMC neemt het veilig houden van uw medische informatie zeer serieus. Wij gaan op een veilige manier met uw digitale gegevens om, conform de Wet bescherming persoonsgegevens. Zelf kunt u bijdragen aan een veilig gebruik. Lees hier meer over op https://www.digid.nl/voorkom-misbruik.