Ik wil een eerste afspraak maken

U bent een 'nieuwe' patiënt (niet urgent)

Heeft uw huisarts of specialist u voor het eerst doorverwezen naar een bepaald specialisme of expertsecentrum bij Amsterdam UMC, locatie VUmc? Dan hebben we een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig om een afspraak te maken.

Over het algemeen stuurt uw huisarts of verwijzend specialist de verwijsbrief direct naar ons door. Bijvoorbeeld via een digitaal verwijssysteem (Zorgdomein).

Heeft u de verwijsbrief zelf gekregen van uw arts? Dan kunt u de verwijsbrief naar ons opsturen: 

Amsterdam UMC, VUmc Polikliniek
T.a.v. [zet hier het specialisme waar u naar doorverwezen bent]
Postbus 7057
1007 MB Amsterdam

U kunt de verwijsbrief ook afgeven bij de receptie van het specialisme waarnaar u verwezen bent.

Als wij de verwijsbrief hebben ontvangen, nemen wij binnen enkele werkdagen telefonisch contact met u op. We stellen u dan een datum en een tijdstip voor, bij het juiste spreekuur voor uw klacht. 

Heeft u vragen over uw verwijzing of wordt er geen contact met u opgenomen? Kijk dan bij het onderdeel veelgestelde vragen

Patiëntenpas aan laten maken

Heeft u nog geen patiëntenpas van Amsterdam UMC, locatie VUmc of moeten er gegevens aangepast worden? Laat de pas dan eerst aanmaken of uw gegevens aanpassen bij de centrale balie op de begane grond van het polikliniekgebouw. Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas mee te nemen. De balie is geopend van 7:30 tot 17:00 uur en woensdag tot 21:00 uur. Neem ongeveer 15 minuten extra de tijd om de pas aan te laten maken.

U bent een 'nieuwe' patiënt en met spoed doorverwezen

Wordt u door uw huisarts of specialist met spoed doorverwezen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc, dan zal uw arts, na overleg met de specialist van locatie VUmc, met u bespreken hoe te handelen.

U bent een patiënt die een vervolgafspraak wilt maken

Meer informatie over het maken van vervolgafspraken of het wijzigen of afzeggen van afspraken.