Meer grip op uw zorgtraject

Tijdens uw afspraken bij Amsterdam UMC krijgt u veel informatie. Bijvoorbeeld over uw diagnose en uw behandeling. Wilt u thuis deze informatie nog eens rustig nalezen? Of wilt u zich voorbereiden op de afspraak die gepland staat? Dit en meer kan via MediMapp.

MediMapp is gekoppeld aan uw persoonlijke zorgdossier. U vindt er objectieve, gecontroleerde en betrouwbare informatie over uw zorgtraject. Zo bent u beter in staat om mee te beslissen én kunt u zich beter voorbereiden op gesprekken. Uw arts kan meekijken en uw persoonlijke traject volgen.

Bovendien bevat de app ook praktische informatie over uw afspraken. Zo ziet u meteen met wie u een afspraak heeft, maar ook waar en wanneer. Mét routebeschrijving om de weg te vinden in het ziekenhuis! Via ons patiëntenportaal Mijn Dossier kunt u MediMapp gebruiken.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie-instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op YouTube.

Hoe kunt u MediMapp gebruiken?

U kunt in Mijn Dossier gemakkelijk inloggen met DigiD. Als u geen DigiD heeft, kunt u inloggen met Mijn Dossier-inloggegevens. Heeft u DigiD of heeft u eerder met Mijn Dossier-inloggegevens ingelogd? Ga dan naar stap 2.

Heeft u geen DigiD en/of wilt u nog Mijn Dossier-inloggegevens aanvragen? Ga dan naar stap 1.

Stap 1: Activeren Mijn Dossier

Vraag een account aan bij de centrale (inschrijf)balie, het patiëntenloket of bij de medewerkers van de polikliniek waar u onder behandeling bent. Op vertoon van uw legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) ontvangt u een brief met activatiecode voor Mijn Dossier.

Let op: om met Mijn Dossier-inloggegevens in te loggen, heeft u een Nederlands mobiel telefoonnummer (06-nummer) nodig.

U kunt MediMapp op twee manieren gebruiken:

 • Via de app op een smartphone of tablet.
 • Via de browser op een dekstop, smartphone of tablet.

Kies welke manier van toepassing is.

  Stap 2: gebruik MediMapp - App

  Download de apps 'MyChart' en 'MediMapp' in de Google Play Store of App Store.

  Open de app van MyChart. Kies in de MyChart-app voor organisatie 'Amsterdam UMC'. Log vervolgens in met de gekozen inlogmethode.

  Klik op 'menu'. Klik op de knop 'MediMapp', de app opent nu.

  In de MediMapp-app kunt u een pincode instellen, u kunt de volgende keer dan direct in de MediMapp-app inloggen. 

  Stap 2: gebruik MediMapp - Browser

  Aanmelden voor MediMapp gaat als volgt: ga op de computer of laptop naar https://medimapp.amsterdamumc.nl en klik op inloggen. Klik op ‘Inloggen’. Log in met de gekozen inlogmethode.

  In Mijn Dossier klikt u op de knop ‘MediMapp’ om naar uw digitale patiëntenpad in MediMapp te gaan.

   Let op: MediMapp is nog niet voor elke afdeling beschikbaar. Vraag bij de balie van de polikliniek waar u onder behandeling bent of u gebruik kunt maken van MediMapp.