Afdelingsinformatie hematologie

Uit hygiënisch oogpunt krijgt de afdeling hematologie als eerste van het hele ziekenhuis de maaltijden geleverd. Dit betekent dat het eten op een vroeg tijdstip geserveerd wordt. De tijd tussen avondmaaltijd en ontbijt is voor sommigen lang. U kunt een snack vragen of iets extra's bestellen via het meerkeuzemenu. In de afdelingskeuken is een speciale plek waar de patiënt en het bezoek zelf gerechten kunnen klaarmaken.

Direct naast de drankenautomaat staat een koelkast, waar u meegebrachte etenswaren in kunt bewaren. Etenswaren graag voorzien van een sticker met uw naam (stickers en pen zijn aanwezig).

U kunt een telefoon huren, waarmee u zonder tussenkomst van de telefooncentrale kunt bellen of gebeld worden. Telefonisch contact met het buitenland verloopt wél via de centrale. Gebruik van een mobiele telefoon wordt gedoogd.

U wordt verzocht niet te bellen tussen 13.00 en 14.00 uur (rustuur) en van 22.00 uur 's avonds tot 8.00 uur 's ochtends.

Televisie is gratis en standaard aanwezig bij elk bed.
Er zijn diverse fitnessapparaten op de afdeling aanwezig. Na gebruik van het apparaat graag de handgrepen en het zadel met alcohol schoonmaken. Voor het gebruik van deze apparaten wordt u geadviseerd door de fysiotherapeut.
Er zijn verschillende spellen tot uw beschikking.

Een tablet/laptop zijn toegestaan. Er is gratis draadloos internet beschikbaar. Uitleg hierover vindt u in de folder bij de balie van de zorgeenheid.
Het is mogelijk een tablet te lenen, wij vragen u € 50,- borg.

Pluche beesten, plastic bloemen en ballonnen zijn toegestaan.

Roken is niet toegestaan in Amsterdam UMC.

Wekelijks is er op vrijdag een schoonheidsspecialist op de afdeling aanwezig, hier leest u meer over in de folder "Look Good… Feel Better" .