Rechten voor het elektronisch patiëntendossier

VUmc en AMC werken in Amsterdam UMC steeds intensiever samen. Steeds meer activiteiten die nu nog op beide locaties plaatsvinden worden in de toekomst in één van de beide ziekenhuizen verricht. Patiënten worden daarom steeds vaker op beide locaties behandeld.

AMC en VUmc: één elektronisch patiëntendossier

Het is belangrijk dat artsen en verpleegkundigen op beide locaties over dezelfde informatie beschikken over u als patiënt. Wij gebruiken daarom gezamenlijk één elektronisch systeem voor het patiëntendossier. Het samenvoegen van de patiëntendossiers van locatie VUmc en locatie AMC is een volgende belangrijke stap in onze samenwerking.

Waarom één elektronisch dossier?

Sinds 13 maart 2016 leggen wij in VUmc uw gegevens vast in één elektronisch patiëntendossier. Zo is er altijd een volledig en actueel overzicht van patiëntgegevens beschikbaar.

Alle gegevens in één elektronisch dossier heeft veel voordelen. Zo is er altijd een volledig en actueel overzicht van patiëntgegevens in beide locaties, in plaats van een apart dossier per locatie. Alle gegevens zijn op elk moment op elke locatie beschikbaar.

Video: Het elektronisch patiëntendossier van VUmc en AMC

Wilt u weten wat het elektronisch patiëntendossier van Amsterdam UMC precies inhoudt? En wat dit voor u betekent? Bekijk het animatiefilmpje.

Deze ingesloten video kan niet worden getoond vanwege uw cookie instellingen. Pas uw instellingen aan op de privacypagina, of bekijk de video op Vimeo.

Heeft u nog vragen over het samenvoegen van dossiers? Wij helpen u graag. Graag wijzen wij u op de pagina met de veelgestelde vragen.