VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker (VONK) ontvangt geweldige cheque voor onderzoek

18 april 2017

Voor de zevende keer hebben Rotary Spinoza Amsterdam en VUmc CCA*Childeren een gala georganiseerd voor VONK (VUmc Onderzoek Naar Kinderkanker). In de prachtig ingerichte Kromhouthallen hebben de ruim 400 gasten dankzij de 70 vrijwilligers die o.a. de bediening hebben gedaan een bijzondere avond beleefd.

Na een indrukwekkend interview met prof.dr. Gertjan Kaspers, hoofd afdeling kinderoncologie, waarin hij de noodzaak van onderzoek nog eens benadrukte en dat daar altijd geld voor nodig is werd er een filmpje vertoond van Tijn. De ouders van Tijn hebben op een ontroerende wijze verteld wat het met een gezin doet als een van de kinderen de diagnose hersenstamkanker krijgt. Iedereen was er stil van.

VONK
(Foto's: Bob Geilings)

Natuurlijk wordt er op een avond als deze ook een veiling gehouden. Tijdens de veiling, met veilingmeester MaxHemelraad, werd flink geboden en ook de lootjes voor de  loterij werden snel verkocht. Na optredens van o.a. Charly Luske en Lilian Jackson, zangeres van Spargo werd de cheque overhandigd aan prof.dr. Gertjan Kaspers. Met het fantastische resultaat van de veiling en de loterij van 185.000 euro  kan er zeker weer een stap gemaakt worden in de genezing van kinderkanker.

bron: Origineel

printen