Amsterdam UMC, locatie VUmc

Leer onze opleidingen voor zorgprofessionals beter kennen.

Alle opleidingen per thema

Vind de opleiding die bij je past

Onderwijs en Opleiden

Bij Amsterdam UMC staan veranderingen in de maatschappij en technologie aan de basis van het onderwijs en opleiden voor de zorg van de toekomst. Samen met regionale, nationale en internationale onderwijspartners en zorg- en kennisinstellingen biedt Amsterdam UMC een state-of-the-art, inspirerend en internationaal georiënteerd opleidingsklimaat.We stimuleren professionals in het zorgdomein met ambities in de patiëntenzorg, onderwijs of wetenschap tot levenslang leren.

Amstel Academie

Amstel Academie leidt gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteunende medewerkers op die vakkundig zijn, uitblinken in klinisch redeneren, proactief zijn en goed kunnen samenwerken in een team.
Daarvoor werkt de Amstel Academie nauw samen met praktijkopleiders in de ziekenhuizen en bereiden studenten samen voor op werken in de praktijk..

Bekijk ons aanbod

Faculteit der Geneeskunde VU

Bij de Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit leiden we artsen en toponderzoekers op die met beide benen in de maatschappij staan en geïnteresseerd zijn in de mens achter de patiënt. 
De Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit biedt de eerste geneeskunde opleiding zonder cum laude regeling in de masterfase en gaan mee in nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie

Faculteit der Geneeskunde UvA

De Faculteit der Geneeskunde UvA biedt zowel bachelor als (post-initiële) masterprogramma’s aan op het gebied van Geneeskunde, Medische informatiekunde en Epidemiologie. De faculteit heeft een sterke onderzoekscultuur. Studenten leren samen met andere zorgprofessionals (interprofessioneel), binnen en buiten de muren van het ziekenhuis en over culturen en landsgrenzen heen (internationaal).

Meer informatie

MVO Leerhuis

Amsterdam UMC leidt de volgende generatie specialisten op in vrijwel alle erkende medische vervolgopleidingen. MVO Leerhuis adviseert en begeleidt de afzonderlijke opleidingen, de Centrale Opleidings Commissie (COC) en de Raad van Bestuur in het optimaal houden van de opleidingskwaliteit. Een veilig opleidingsklimaat, professionalisering van supervisie, vitaliteit en onderwijs in de niet medische competenties staan daarbij centraal.

Bekijk ons aanbod

Amsterdam UMC Academie

Amsterdam UMC Academie biedt een diversiteit aan opleidingstrajecten, cursussen en trainingen voor zorgprofessionals, onderzoekers, docenten, zorgmanagers, of anderen werkzaam in zorg en welzijn bij Amsterdam UMC of bij andere zorginstellingen. Deskundige opleidingsadviseurs staan klaar om te adviseren, begeleiden en ondersteunen bij de professionele doorontwikkeling en persoonlijke groei die cruciaal is voor het succesvol uitoefenen van het beroep.

Bekijk ons aanbod

Amsterdam UMC Doctoral School

De Amsterdam UMC Doctoral School is een toonaangevende partner voor PhD-kandidaten en hun supervisoren.

De Amsterdam UMC Doctoral Schoobiedt persoonlijke en professionele ontwikkeling voor jonge onderzoekers, talloze netwerkmogelijkheden om interdisciplinaire en internationale samenwerking te bevorderen en toegang tot state-of-the-art faciliteiten voor innovatief onderzoek.

Meer informatie

Actueel