Martine Piccart ontvangt KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award

8 oktober 2018

Martine Piccart (65) ontvangt 22 november de KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award 2018 voor haar toonaangevende wetenschappelijke bijdragen aan de behandeling van borstkanker en haar veelzijdige educatieve en maatschappelijke bijdragen aan het klinisch kankeronderzoek. De waarde voor de patiënt is de rode draad in haar wetenschappelijk onderzoek. De ontwikkeling van 'therapie op maat' staat centraal in haar werk.

Uitreiking op 22 november bij Amsterdam UMC
De uitreiking van de KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award 2018 is op 22 november bij Amsterdam UMC, locatie VUmc. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een (team van) excellente internationale kankeronderzoeker(s). De prijs is vernoemd naar Bob Pinedo, de befaamde Nederlandse kankeronderzoeker en oprichter van Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam. Voorafgaand aan de uitreiking wordt er een symposium georganiseerd waar naast Martine Piccart ook Liesbeth de Vries (UMCG), René Bernards (NKI/AVL) en Laurien Buffart (Amsterdam UMC) spreken. Aanmelden voor het symposium kan via: contact@cancercenteramsterdam.nl.

De KNAW Bob Pinedo Cancer Care Award 2018 bestaat uit een sculptuur, een afgietsel van de rechterhand van Bob Pinedo en een geldbedrag van 100.000 euro voor onderzoek. De financiering van de prijs komt van de Stichting Bob Pinedo Cancer Care Award.

Meer over Martine Piccart

bron: Origineel

printen