Radiologie Festival 2017

29 maart 2017

Op donderdag 23 maart vond het jaarlijkse Radiologie Festival plaats in VUmc, georganiseerd door VUmc (Amstel) Academie en Erasmus MC Academie. Deze editie werd gewijd aan 'Kinderradiologie'.

In de foyer bij de Amstelzaal begon de dag stralend met CliniClowns bij de garderobe en lezingen over onder andere trauma van het bewegingsapparaat bij kinderen, stralingshygiëne en longfoto's bij neonaten. Een goede indicatiestelling in samenhang met het rechtvaardigingsprincipe blijken de belangrijkste factoren bij het verminderen van de te geven dosis.

Na een gezamenlijke lunch vertrok het gehele gezelschap naar de Maaszaal waar CliniClowns Neep en Nop een pakkende presentatie hielden over hun speelse werk met soms zeer zieke kinderen. Adam Tompkins (anesthesiemedewerker, WKZ)  liet vervolgens een 'droom MRI' zien; een vrolijk en kleurrijk apparaat, waarvan kinderen moeten zeggen: 'Ik wil er nog een keer in!', aldus Tompkins. Bij een goede voorbereiding zijn de risico's van het geven van anesthesie te overzien.

De middag werd verder gevuld met presentaties over Whole Body MRI, trauma en kinderoncologie. Afsluitend werd een paneldiscussie gehouden over de rol van de röntgenlaborant bij bevordering van kinderradiologie. Het was een geslaagde en zonnige dag, met een rode ronde neus en een hoofd vol kennis.

RF1

RF2

bron: Origineel

printen