Beurs en donatie voor onderzoeken aan het Amsterdam Movement Sciences instituut

19 april 2018

Erwin van Wegen heeft een beurs gekregen voor zijn onderzoek naar Parkinson. Daarnaast heeft de Horstingstuit foundation een donatie gedaan aan Stichting VUmc Fonds voor onderzoek naar een effectieve behandeling voor Osteogenesis Imperfecta.

Erwin van Wegen heeft in samenwerking met prof. Odile van den Heuvel en drs. Ires Ghielen een beurs ontvangen van € 300.000 van de Hersenstichting. De beurs zal gebruikt worden voor een project over het behandelen van aan wearing-off gerelateerde stress voor mensen met de ziekte van Parkinson. Lees hier meer over dit project. De studie is een samenwerking tussen onderzoekers van VUmc, Zuyderland ziekenhuis Heerlen en Zorgspectrum en St. Anthonius Nieuwegein.

Dankzij de donatie van € 400.000 van de Horstingstuit foundation kan onder leiding van Dimitra Micha een vierjarig onderzoek naar een effectieve behandeling voor Osteogenesis Imperfecta (OI), ook wel bekend als brozebottenziekte, uitgevoerd worden. Dimitra is coördinator van VUmc's expertise centrum voor OI. Zij zal samen met Gerard Pals medicijnen onderzoeken die de collageenproductie stimuleren en kunnen dienen als behandeling voor OI. Daarnaast zal ze kijken naar de mechanismen waardoor genetische fouten leiden tot broze botten in OI patiënten.

bron: Origineel

printen