Faciliteiten VUmc

Servicecentrum patiënt & zorgverlener

U kunt bij het servicecentrum patiënt & zorgverlener  terecht met algemene vragen die verband houden met uw ziekte en informatie over bijvoorbeeld patiëntenverenigingen, voorlichtingsmateriaal en welzijnsorganisaties.

U kunt bij het servicecentrum een afschrift van het medisch dossier opvragen en ook een suggestie, klacht of aansprakelijkheidsinstelling (zowel zaak - als letselschade ) indienen die betrekking hebben op uw behandeling.

Daarnaast kunnen de medewerkers van het servicecentrum patiënt & zorgverlener u informeren over diverse voorzieningen in VUmc (bijvoorbeeld overnachtingsmogelijkheden voor familieleden) en over uw rechten en plichten als patiënt. 

U vindt het servicecentrum patiënt & zorgverlener op de begane grond in de polikliniek PK 0 Hal 08. Het servicecentrum patiënt & zorgverlener is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur. Zie ook www.vumc.nl/servicecentrum voor meer informatie

Informatiecentrum over kanker
Het VUmc CCA Informatiecentrum over kanker  is voor iedereen die hier patiënt is, mogelijk patiënt wordt of patiënt is geweest. Ook familie, zorgverleners en andere bezoekers zijn welkom. Het centrum functioneert als aanvulling op de voorlichting die de arts of andere zorgverlener geeft.

U bent zonder afspraak van harte welkom bij receptie W (6e etage van de polikliniek VUmc) waar u de informatiebalie vindt. Geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 17.00 uur.

Apotheek 

Poliklinische apotheek
Heeft de specialist in de polikliniek medicijnen voorgeschreven? Dan kunt u met uw recept direct terecht in de universitaire poliklinische apotheek van VUmc.

De poliklinische apotheek is speciaal bedoeld voor bezoekers van de polikliniek van het VUmc en patiënten van de dagbehandeling. Na het bezoek aan uw specialist kunt u direct uw medicijnen afhalen.

De poliklinische apotheek is gevestigd in de hoofdhal van het polikliniekgebouw. Als u het polikliniekgebouw binnenkomt en richting de liften loopt, bevindt de apotheek zich aan de linkerkant.

Avond (dienst) apotheek
VUmc heeft een dienstapotheek die geopend is van van maandag t/m vrijdag van 18.00 - 23.00 en op zaterdag, zondag en tijdens de feestdagen van 8.30 - 23.00. De apotheek zit bij deHuisartsenpost Zuid, locatie De Boelelaan 1117,  -1 hoofdingang ziekenhuisgebouw VUmc.
Voordeel is dat patiënten die in het weekend en de avonduren bij de Huisartsenpost Zuid komen, niet meer op zoek hoeven naar een dienstdoende apotheek. Ze kunnen hun medicatie meteen meenemen.

Kijk voor meer informatie op de webpagina van de apotheek: www.vumc.nl/apotheek 

Gastenverblijf VUmc

Voor familieleden van ernstig zieke patiënten die ver van het ziekenhuis wonen en één of meer nachten in de nabijheid van de patiënt willen blijven, bestaat de mogelijkheid een kamer te huren in het gastenverblijf.

De verpleegkundigen van de zorgeenheid kunnen een kamer reserveren. De kosten bedragen, afhankelijk van het aantal personen, 20 tot 30 euro per kamer. Bij een aantal ziektekostenverzekeraars is het mogelijk deze kosten vergoed te krijgen.

Kijk voor meer informatie op de website van het gastenverblijf VUmc: www.vumc.nl/gastenverblijf. Telefoon: (020) 444 0555

Ronald McDonald Huis VUmc

Gezinsleden van kinderen die zijn opgenomen in VUmc kunnen, als ze ver weg wonen, logeren in het Ronald McDonald Huis VUmc. Het bevindt zich op korte afstand van VUmc. De kosten bedragen 12,50 euro per nacht. Kinderen kunnen er spelen, er zijn verschillende huiskamers en er zijn vrijwilligers die voor de gasten zorgen.

Telefoon: (020) 301 3333

Stiltecentrum en gebedsruimten voor moslims

Zowel op de begane grond van het ziekenhuis als van de polikliniek bevinden zich stiltecentra. Elke zondag om 10.00 uur is er een oecumenische dienst van Schrift en Tafel in de kapel (etage -1, ziekenhuis). U kunt zich daarvoor opgeven bij de verpleging of bij degene die de uitnodigingen bezorgt. De gebedsruimte voor moslims bevindt zich ook op -1 in het ziekenhuis. De gebedsruimte bestaat uit twee van elkaar gescheiden gedeelten, één voor vrouwen en één voor mannen. Elk met een eigen ingang. De gebedsruimte is altijd open.

Kijk voor meer informatie naar de webpagina van  dienst pastoraat en geestelijke verzorging  

Restaurants

Er zijn in VUmc drie restaurants waar u, alleen of met uw bezoek, terecht kunt voor een kopje koffie, een broodje of een warme maaltijd.

Ziekenhuis Restaurant
VUmc Restaurant 'het Plein'
Patiënten, bezoekers en personeel kunnen een bezoek brengen aan het restaurant met bijbehorende koffiecorner. Het restaurant bevindt zich op de begane grond in het ziekenhuisgebouw, na de entree in de linker zijvleugel. Hier kunt u genieten van een gezond, variërend én goed betaalbaar assortiment in een sfeervolle omgeving. U kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, warme dranken en avondeten. 

Het restaurant is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 19.30 uur. De bijbehorende koffiecorner is op deze dagen geopend van 07:30 tot 19.30 uur.
In het weekend en op feestdagen zijn het restaurant en de koffiecorner geopend van 11:00 tot 19:30 uur. Ontbijten kunt u op de werkdagen van 07:30 tot 11:00 uur. Betalen kan in dit restaurant uitsluitend met pin.

Kunt u het restaurant niet vinden? Vraag het aan een medewerker, hij/zij zal u de weg wijzen!

Restaurant Vermaat
In de centrale hal van het ziekenhuis gebouw bevindt zich meteen rechts restaurant Vermaat, inclusief cadeaushop. Dit zelfbedieningsrestaurant is op werkdagen geopend van 8:00 tot 20:30 uur en in het weekend van 10:30 tot 20:30 uur.

Polikliniek
VUmc Brasserie 'het Oog'
Op de etage -1 in de polikliniek bevindt zich de kleinere versie van restaurant 'het Plein': Brasserie 'het Oog'. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 10:30 tot 14:00 uur. U kunt hier terecht voor ontbijt, lunch of een snel tussendoortje.

Brasserie Vermaat
Patiënten en bezoekers kunnen ook naar brasserie Vermaat, op de begane grond vlak na de ingang. Deze is geopend van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur.

Koffie en thee

Op diverse punten in VUmc staan automaten waar patiënten en bezoekers gratis koffie en thee kunnen nemen.

Winkels

Op de begane grond, in de centrale hal van het ziekenhuisgebouw, vindt u een winkel met boeken en tijdschriften en een cadeaushop.

  • In de cadeaushop kunt u onder meer fruit, snoep, toiletartikelen, bloemen en gekoelde frisdranken kopen. De cadeaushop is op werkdagen geopend van 8.00 tot 20.30 uur en in het weekend van 10.30 tot 20.30 uur.
  • De boekwinkel is tevens een postservice en is op werkdagen geopend van 9.00 tot 19.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 19.00 uur.

Kapsalon

In de centrale hal op etage -1 van het ziekenhuis vindt u dames en herenkapsalon Trendline. Bij de kapsalon kunt u terecht voor het stylen, knippen en kleuren van uw haar en voor een pedicurebehandeling.

Kapsalon Trendline is ook gespecialiseerd in haarwerken en behandeling van haar na bijvoorbeeld chemotherapie.

De kapsalon is toegankelijk voor rolstoelen. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Het is raadzaam van tevoren een afspraak te maken. Telefoon: (020) 444 4702

Geldautomaat

Buiten, voor de hoofdingang van het ziekenhuisgebouw aan de straatkant, vindt u een ING geldautomaat.

Botanische tuin Zuidas

Achter het ziekenhuis, aan de Van der Boechorstraat vindt u De Botanische tuin Zuidas. De openingstijden zijn ma t/m vrij van 09.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang vrij. Meer informatie over de Botanisch tuin vindt u hier.
2017-05-17 Botanische tuin

printen