Nieuws over de herverdeling van de patiëntenzorg binnen Amsterdan UMC

Verschuiving zorgaanbod

Begin 2020 maakt Amsterdam UMC een nieuwe stap in de concentratie van zorg voor specifieke patiëntengroepen. Klinische kindergeneeskunde, nefrologie, benigne gynaecologie en klinische reumatologie gaan naar AMC, het zorgpad slokdarm-maag gaat naar VUmc.

Amsterdam UMC wil de kwaliteit van de patiëntenzorg verder verbeteren door de zorg voor specifieke groepen patiënten op één locatie te concentreren. De eerste verschuivingen in het zorgaanbod vinden plaats in november en december 2018 en in januari 2019. Longchirurgie en een deel van oogheelkunde gaan naar locatie VUmc. Orthopedie, de Intensive Care-kinderen en dermatologie gaan naar locatie AMC.

“Door alle multidisciplinaire expertise op één locatie samen te brengen, kunnen we de duurzame beschikbaarheid van complexe patiëntenzorg garanderen”, legt Raad van Bestuur-lid Mark Kramer uit. “De twee huizen hebben samen meer middelen beschikbaar voor state-of-the-art faciliteiten en apparatuur. En ten slotte hebben we met een grotere groep patiënten meer onderzoeksmogelijkheden, waardoor we de zorg gericht verder kunnen verbeteren.”

Hier leest u meer over welke concrete gevolgen dit heeft. In ZorgDomein worden verwijzers automatisch naar de goede locatie doorgeleid.
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Amsterdam UMC? Dan kunt u zich via verwijzersnieuwsbrief@amsterdamumc.nl aanmelden voor de nieuwsbrief voor verwijzers.