Voorbereiden thuis

Het is handig om u thuis goed voor te bereiden op uw opname in het ziekenhuis. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u iets bent vergeten. Van ons opnamebureau hoort u (meestal een week van tevoren) wanneer u in ons ziekenhuis wordt verwacht. Ook ontvangt u telefonisch of per brief een naam en telefoonnummer van een contactpersoon. U kunt deze persoon bellen met vragen over uw opname. Op deze pagina vindt u een overzicht van alles waar u thuis al aan moet denken.

De juiste gegevens

Voordat u komt, willen wij graag de juiste gegevens van u hebben. Bent u veranderd van verzekering, verhuisd of heeft u een nieuw telefoonnummer? Geef dit dan door aan de verpleegafdeling waar u wordt opgenomen. Het belangrijk dat u uw patiëntenpasje bij de hand heeft als u belt. De ziekenhuismedewerker vraagt namelijk naar uw patiëntnummer dat daar op staat.

Uw medicijnen

Het is erg belangrijk dat de artsen, verpleegkundigen en apotheek weten welke medicijnen u gebruikt. Als u thuis medicijnen gebruikt, neemt u deze dan in de originele verpakking mee naar het ziekenhuis. De verpleegkundige, arts of apothekersassistente zal de medicijnen met u bespreken. U hoort dan of u met uw eigen medicijnen moet doorgaan tijdens de opname.

Uw contactpersoon

Wij willen graag weten wie uw contactpersoon is die we in bijzondere gevallen moeten bellen. Wij noteren zijn of haar gegevens bij opname. Het is dus belangrijk dat u dit van tevoren met iemand afspreekt. Vergeet niet zijn of haar gegevens mee te nemen op de dag van opname.

Vervoer van en naar het ziekenhuis

Amsterdam UMC, locatie VUmc is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Hoe u ons kunt bereiken, kunt u lezen op de pagina contact en route. Wij raden u af met eigen vervoer te komen, omdat parkeren voor langere tijd vrijwel onmogelijk is. Kunt u niet met het openbaar vervoer reizen? Dan adviseren wij u met een taxi te komen of u te laten brengen. De parkeerplaatsen liggen op ongeveer tien minuten loopafstand van het ziekenhuis.

Bent u niet verzekerd?

Bent u niet, of in het buitenland verzekerd? Dan kunt u ook terecht in Amsterdam UMC, locatie VUmc. U moet dan wel een voorschotbetaling doen. Voordat u wordt opgenomen, moet u hiervoor contact op met de afdeling debiteurenbeheer. Ook voor overige vragen over de financiële afhandeling van uw behandeling kunt u contact opnemen met deze afdeling. Meer informatie over dit onderwerp vindt u in de folder: informatie voor niet-verzekerde en/of buitenlandse patiënten.