Informatie voor verwijzers

Wilt u een patiënt verwijzen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc? Dat kan op verschillende manieren. Hieronder leest u wat de mogelijkheden en procedures zijn.

Tijdelijk afschalen zorg

21-10-2020

Door het toenemende aantal coronapatiënten moet Amsterdam UMC helaas een deel van de klinische en poliklinische zorg afschalen. Het gaat om zorg die veilig kan worden uitgesteld.
De mate waarin afschaling plaatsvindt kan verschillen tussen specialismen en voor specifieke patiëntengroepen. Dit is ook afhankelijk van de beschikbaarheid van personeel en wordt per polikliniek bekeken. Als afspraken met patiënten verzet moeten worden, of omgezet naar een video of telefonisch consult, dan informeert de afdeling zelf de patiënt hierover.

Voor verwijzers betekent dit dat verwijzingen zonder spoed uitgesteld kunnen worden en op een wachtlijst terecht komen. Ook kan het enige tijd duren voordat de patiënt bericht van ons ontvangt over de afspraak. Voor spoedeisende zorg kunnen patiënten nog steeds bij ons terecht. De verwijsroute voor deze zorg is ongewijzigd.

Heeft u als verwijzer vragen of wilt u overleggen over een verwijzing dan kunt u contact opnemen met de afdeling waar u naar toe verwijst. Onze afdelingen, zowel op locatie VUmc (contactgegevens hieronder) als op locatie AMC zijn telefonisch bereikbaar.

Mocht u toch problemen ondervinden in de bereikbaarheid van de afdeling waar u naartoe verwijst dan kunt u ook contact opnemen met de verwijscoördinator, Cécile Dekkers, via c.f.dekkers@amsterdamumc.nl   

Verwijsprocedure locatie VUmc

We hanteren een uniforme verwijsprocedure (spoed, regulier) voor de diverse specialismen. Daarnaast heeft ieder specialisme een contactpersoon voor verwijzers voor intercollegiaal contact.

Contactgegevens per specialisme

Informatie voor als u met (semi)spoed een patiënt wilt presenteren, verwijzen of overleggen met een specialist (voor welk specialisme dan ook) bij Amsterdam UMC, locatie VUMc

Verwijsinformatie per specialisme

Sommige specialismen en centra hebben aanvullende verwijsinformatie. Bekijk bij welke specialisme en centrum dit het geval is via de A - Z lijst

Verschuiving zorgaanbod

Amsterdam UMC wil de kwaliteit van de patiëntenzorg verder verbeteren door de zorg op één locatie te concentreren. Lees hier welke concrete gevolgen dit heeft.

Uw mening telt

Als u, als verwijzer, over uw ervaring of de ervaring van één van uw patiënten een reactie wilt geven zijn er verschillende mogelijkheden om met ons contact op te nemen:

De artsen en zorgverleners van Amsterdam UMC, locatie VUmc

Alle artsen en zorgverleners
Floor Abbink Kinderarts oncoloog
Laurien Aben Klinisch neuropsycholoog i.o.
Michiel van Agtmael
Michiel van Agtmael Internist-infectioloog, Hoofd sectie farmacotherapie