Blaaskatheterisatie man

Blaaskatheterisatie bij een man brengt grotere risico’s met zich mee dan bij een vrouw. Daarom leert u als ziekenhuismedewerker in deze e-learning uitvoerig hoe u op een veilige manier een blaaskatheter bij een man inbrengt.

Blaaskatheterisatie bij een man brengt grotere risico’s met zich mee dan bij een vrouw. Daarom leert u als ziekenhuismedewerker in deze e-learning uitvoerig hoe u op een veilige manier een blaaskatheter bij een man inbrengt.

Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen Inleiding, Voorbereiding, Uitvoering en Nazorg. In het theoriegedeelte worden alle noodzakelijke theorieën en stappen behandeld, inclusief de anatomie van de blaas en urethra, de indicaties, contra-indicaties en risico’s. De training Blaaskatheterisatie behandelt alle stappen rond het inbrengen, verzorgen en verwijderen van een eenmalige- en verblijfskatheter. Het inbrengen van een suprapubische katheter wordt overigens niet behandeld. Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je je opgedane kennis kan toetsen. Mocht deze nog niet voldoende zijn, dan kan je kiezen voor een herhalingstoets.

Doelgroep

Medisch personeel, ziekenhuismedewerkers, verpleegkundigen, verzorgenden en iedereen die blaaskatheterisatie toepast of wil gaan toepassen. 

Kosten

Voor VUmc-medewerkers € 15,50  
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.     

Voor klanten van VUmc Academie € 26,00  
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Overige data en locaties

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie