Blaaskatheterisatie vrouw

Als ziekenhuismedwerker is het belangrijk dat u weet hoe u een blaaskatheterisatie uitvoert bij een vrouw. Deze e-learning behandelt uitvoerig alle basisstappen die hiervoor nodig zijn, behalve hoe u een suprapubische katheter inbrengt. De e-learning heeft zowel een theorie- als een praktijkgedeelte.

De basiskennis, vereist voor het inbrengen van een blaaskatheter bij de vrouw wordt in deze training uitvoerig behandeld. Er is een theoriegedeelte en een oefengedeelte.

Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen Inleiding, Voorbereiding, Uitvoering en Nazorg. In het theoriegedeelte worden alle noodzakelijke theorieën en stappen behandeld, inclusief de anatomie van de blaas en urethra, de indicaties, contra-indicaties en risico’s. De training Blaaskatheterisatie behandelt alle stappen rond het inbrengen, verzorgen en verwijderen van een eenmalige- en verblijfskatheter. Het inbrengen van een suprapubische katheter wordt overigens niet behandeld. Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je je opgedane kennis kan toetsen. Mocht deze nog niet voldoende zijn, dan kan je kiezen voor een herhalingstoets

Doelgroep

 Medische personeel, ziekenhuis medewerkers, verpleegkundigen, verzorgenden en iedereen die blaaskatheterisatie toepast of dat wil gaan doen.

Kosten

Voor VUmc-medewerkers € 15,50  
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.     

Voor klanten van VUmc Academie € 26,00  
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.  

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie