Centraal veneuze katheter

Als verpleegkundige of zorgverlener is het belangrijk dat je kunt assisteren bij het aanleggen van een centraal veneuze katheter (CVK). In deze e-learning leer je hoe je dit op een juiste en veilige manier doet.

Een centraal veneuze katheter (CVK) wordt gebruik om een directe toegang tot een centrale vene te verkrijgen. Als verpleegkundige voer je één of meerdere handelingen uit bij patiënten die een CVK hebben. Deze e-learning-training is bedoeld voor een correcte, veilige omgang met centraal veneuze katheters.

Deze training is bedoeld als bij- of nascholing en bestaat uit een theoriemodule en een toets met meerkeuzevragen. In de theoriemodule is een aantal oefenvragen opgenomen. Aan de hand van teksten, illustraties, foto’s en video’s volg je de volgende onderdelen: 

  • Assisteren bij inbrengen centraal veneuze katheter 
  • Verzorgen van de insteekopening
  • Verwisselen van het infuussysteem
  • Bloedafname
  • Verwijderen centraal veneuze katheter 

Doelgroep 

Verpleegkundigen en zorgverleners werkzaam in ziekenhuizen. 

Kosten

Voor VUmc-medewerkers € 15,50 
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.   

Voor klanten van VUmc Academie € 26,00  
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.  

Benodigde software 

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie