DOO - Begeleide Intervisie

Hoe zet je je eigen kwaliteiten optimaal in bij de uitoefening van je vak? Wat zijn je valkuilen en hoe leer je daarmee omgaan? Hoe houd je balans tussen werk en privé? Hoe kun je omgaan met een (dreigend) conflict? Een professional die zich bewust is van zijn sterke en zwakke kanten, groeit in professionaliteit. Intervisie is een beproefde methode om dit doel te bereiken. Op vaste momenten neem je even afstand van de dagelijkse hectiek om met collega's praktijkdilemma's te bespreken. Dit levert nieuwe inzichten en effectieve strategieën op.

Uw docent / trainer drs. J. Jeltes

De essentie van intervisie is het bespreken van praktijksituaties met collega-aios. De ervaringen worden vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Een intervisiebegeleider brengt  diepgang in de discussie en zorgt ervoor dat adviezen worden afgestemd op de behoefte van de inbrenger. Voor optimaal rendement is het belangrijk dat de deelnemers vrij gepland zijn van piepers en andere verantwoordelijkheden.

De essentie van intervisie is het bespreken van praktijksituaties met collega-aios. De ervaringen worden vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Een intervisiebegeleider brengt  diepgang in de discussie en zorgt ervoor dat adviezen worden afgestemd op de behoefte van de inbrenger. Voor optimaal rendement is het belangrijk dat de deelnemers vrij gepland zijn van piepers en andere verantwoordelijkheden. Afhankelijk van eigen inbreng wisselt het onderwerp. Onderwerpen die regelmatig worden ingebracht zijn:

  • Werkdruk; balans werk-privé
  • Contact met patiënten
  • Samenwerking met collega's
  • Opleidingsperikelen
  • Indrukwekkende situaties
  • Signalen van dreigende burn-out
  • Afgrenzen van verantwoordelijkheid
  • Toekomstplannen

Kosten

Deelname is kosteloos. 

Locatie

Amsterdam UMC, locatie VUmc, Polikliniek.

Maximaal aantal deelnemers

8

Programmaleider

Mw. drs. J. Jeltes

Organisatie en informatie

Leerhuis MVO
E. doo@amsterdamumc.nl

Inschrijven

Je kunt je interesse voor deelname aan een intervisietraject kenbaar maken door een mail te sturen naar doo@amsterdamumc.nl  Zodra wij voldoende aanmeldingen hebben, nemen wij contact op en plannen in overleg data en tijden.