Neonatologie: Capita Selecta

Schrijf je nu in

Nieuwe inzichten en de snelle vooruitgang in medische- en verpleegkundige ontwikkelingen maken de zorg die de neonatologieverpleegkundige verleent steeds intensiever en complexer. Technische handelingen spelen hierbij een grote rol. Dit vraagt van de zorgverlener een hoge mate van deskundigheid. Daarnaast blijft de aandacht voor het welzijn van de pasgeborene en de begeleiding van ouders uiteraard net zo belangrijk.

Om de deskundigheid up-to-date te houden organiseert VUmc Academie een bijscholing die, aan de hand van casuïstiek bijdraagt aan kennisverdieping en -verbreding. Bovendien biedt de scholing de gelegenheid tot intercollegiale uitwisseling.

Deze bijscholing behandelt onderwerpen als neurologie (medische aspecten), centrale lijnen, infectieziekten en sepsis, congenitale hartafwijkingen (medische aspecten) en neonataal abstinentiesyndroom (verpleegkundige aspecten).

Het programma bevat de volgende onderwerpen:

 • Medische aspecten en verpleegkundige interventies bij een pasgeborene met:
  • infectieziekten, sepsis, septische shock
  • neurologische aandoeningen
  • congenitale hartafwijkingen
 • Verpleegkundige zorg en multidisciplinaire begeleidingsaspecten bij moeders met psychische problematiek
 • Het kind met een verdenking op gastro-intestinale problematiek

Doelgroep

High Care Neonatologieverpleegkundigen en Neonatologieverpleegkundigen werkzaam op de afdeling Neonatologie van een algemeen ziekenhuis

Duur

2 dagen

Data

19 en 20 oktober 2020

Prijs

€425,-

Plaats

VUmc Academie Medische Faculteit Van der Boechorststraat 7 1081 BT Amsterdam. Vanaf dit najaar bieden wij deze neonatologie scholing ook op afstand via livestream aan. Cursisten die niet in de gelegenheid zijn om aan het klassikale onderwijs deel te nemen kunnen online deelnemen.

Accreditatie

VUmc Academie is geaccrediteerd door de Accreditatiecommissie van het Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Angelique Bremer - Cornet

Ook interessant?

 1. Onderzoeksresultaten én de stem van ouders bieden professionals de mogelijkheid om de huidige zorg...
  Bekijk