tracheacanule

Deze e-learning training gaat over de verzorging van een patiënt met een tracheacanule. De tracheacanule wordt aangebracht om een kunstmatige verbinding van luchtwegen met buitenlucht in stand te houden. Deze verzorging is een Voorbehouden Risicovolle Handeling (Wet BIG).

In deze e-learning training leer je hoe je een patiënt verzorgt met een tracheacanule. Je doet onder andere kennis op over de anatomie van de mond- neus- en keelholte, de verschillende soorten tracheacanules, indicaties, contra-indicaties en risico’s. Ook wordt aandacht besteedt aan het verzorgen van de tracheacanule en het verzorgen van de tracheostoma.

Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen Inleiding, Voorbereiding, Uitvoering en Nazorg. In het theoriegedeelte worden alle noodzakelijke theorieën en stappen behandeld. De training Verzorging patiënt met tracheacanule behandelt ook onderwerpen als de anatomie van de mond- neus- en keelholte, de verschillende soorten tracheacanules, indicaties, contra-indicaties en risico’s. Ook wordt aandacht besteedt aan het verzorgen van de tracheacanule, het uitzuigen en verwisselen van de binnen- en buitencanule en het verzorgen van de tracheostoma.

Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je je opgedane kennis kan toetsen. Mocht deze nog niet voldoende zijn, dan kan je kiezen voor een herhalingstoets.

Doelgroep

Medisch personeel, ziekenhuis medewerkers, verpleegkundige, verzorgende en iedereen die intraveneus doseren toepast.

Kosten

Voor VUmc Medewerkers € 15,50
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.

Voor Klanten van VUmc Academie € 26,00
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Overige data en locaties

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie