Veilig werken met medische gassen

Er zijn veel gassen voor medisch gebruik. Hieronder vallen naast bijvoorbeeld anesthesie gassen ook gassen die onder normale omstandigheden in de atmosfeer voorkomen. Alle gassen voor medische toepassingen worden beschouwd als geneesmiddelen. Opslag, transport en gebruik van medische gassen is aan strenge eisen gebonden. Deze training is gericht op het veilig werken met medische gassen.

In deze e-learning training leer je hoe je hoe je veilig werkt met medische gassen. Je leert welke normen en coderingen er zijn voor opslag, transport en gebruik. Verder leer je de gevaren van bepaalde medische gassen en hoe je daarmee moet omgaan.

In de training Veilig werken met medische gassen kun je leren om welke gassen het gaat en welke normen en coderingen er zijn voor opslag, transport en gebruik. Ook kun je leren wanneer en welke gassen gevaar kunnen opleveren, en hoe je hiermee moet omgaan.

De training bestaat uit een theoriegedeelte en een oefengedeelte. Het theoriegedeelte is opgebouwd uit de onderdelen: Inleiding, Normen en coderingen, Opslag, transport en gebruik, Druk en Flow en Veiligheid. Hierbinnen is speciale aandacht voor de aansluitingen die in de ziekenhuizen voor handen zijn. Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je jouw opgedane kennis kunt toetsen.

Doelgroep

Ziekenhuis- en apotheek medewerkers die met medische gassen werken.

Kosten

Voor VUmc Medewerkers € 15,50
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.

Voor Klanten van VUmc Academie € 26,00
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie