Workshop 'De cultureel andere en ik, verschillen overbruggen'

De communicatie met patiënten met een andere afkomst dan die van jezelf, verloopt niet altijd soepel. Ongemak of misverstanden zijn lang niet altijd te wijten aan taalbarrières. Dikwijls vindt het zijn oorzaak in een andere stijl van communiceren. Meer inzicht hierin vergemakkelijkt de communicatie, vergroot jouw werkplezier en geeft meer patiënttevredenheid.

We bekijken waar het verschil zit door de culturele dynamiek van de ander en van jezelf te belichten. Wat veroorzaakt dat er miscommunicatie of irritatie is? Wat maakt dat je niet duidelijk krijgt wat de patiënt of diens familie er nu echt van vindt.
Kennis over welke waarden en normen hierin meespelen is behulpzaam. Je krijgt inzicht in het verschil tussen wat de ander en wat jij belangrijk vindt in de communicatie.

In deze workshop wordt gewerkt aan vaardigheden om de verschillen te overbruggen. Dit draagt bij aan het tot stand brengen van verbindende communicatie wat leidt tot meer gespreksplezier. 

De workshop wordt twee keer per jaar door VUmc Academie aangeboden en kan aangevraagd worden door teams.

Doelgroep

Alleen voor medewerkers Amsterdam UMC

Duur

13:30 tot 16:30 uur

Data 2023

Volgt.

Prijs

Amsterdam UMC medewerkers: deze training wordt gefinancierd vanuit centrale middelen van HR.

Locatie

Medische Faculteit (gebouw MF)
Van der Boechorstraat 7
1081 BT Amsterdam

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden, inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Stéphanie Item - Bakker