Ben Cramer en dochter Shanna zingen voor MS

Gepubliceerd op: Wed Nov 03 12:43:00 CET 2021

In 2018 krijgt Shanna, de dochter van zanger Ben Cramer te horen dat ze MS heeft. Hun leven stond op de kop. Gelukkig gaat het nu naar omstandigheden goed met Shanna, maar het leven heeft wel meer onzekerheid gebracht over de toekomst. Ben en Shanna hebben een nummer uitgebracht waarvan de opbrengst gaat naar onderzoek van het MS Centrum Amsterdam.

Bij het horen van de diagnose zit de schrik er goed in bij Shanna en Ben, die bekend is van onder andere het nummer De Clown en zijn rol als titelfiguur in de musical The Phantom of the Opera. Ondanks de MS gaat het met Shanna naar omstandigheden goed. Lopen gaat wat lastiger, dus ze loopt met een stok. Voor lange afstanden heeft ze een rolstoel. Haar huis is inmiddels aangepast. Shanna kan net als haar vader goed zingen. Met zingen en dansen verdiende zij haar geld, onder andere als entertainer in de Efteling. Helaas is Shanna door de MS snel vermoeid en moest zij noodgedwongen stoppen met haar werk. Dat loslaten was niet makkelijk.

Zingen voor MS

Vader en dochter hebben een duet opgenomen. Het lied is gecomponeerd door Hans Rusche en de tekst heeft Ben zelf geschreven. Het lied ‘Ik wil even met je praten’ gaat over de periode waarin vader zijn dochter leert om op eigen benen te staan en dat het leven hobbels kent waar je mee om moet leren gaan. Het is herkenbaar voor iedereen die ooit een diagnose als MS heeft gehad, maar had ook over een andere tegenlag in het leven kunnen gaan. Shanna zingt over de periode dat niet alles over rozen ging, maar dat zij vertrouwt op de toekomst. Vader en dochter hopen dat Shanna’s situatie blijft zoals het nu is en dat er ooit een oplossing komt voor de ziekte MS. Daarom gaat de opbrengst van dit nummer naar MS-onderzoek.

Nummer downloaden via Spotify Video bekijken.

Gepubliceerd op: Wed Nov 03 12:43:00 CET 2021