(Weg)werkzaamheden rondom VUmc

Groot onderhoud A10 West tijdens zomervakantie 2017

Van maandag 24 juli (middernacht) tot en met zondag 13 augustus (middernacht) is de A10 West afgesloten voor verkeer vanaf de Basisweg (S102) tot knooppunt De Nieuwe Meer. De wegen onder en over de A10 West blijven gewoon bereikbaar.
2017-07-12 A10 week 30 tm 32 (24 juli tm 13 auagustus 2017)
Van maandag 14 augustus (middernacht) tot maandag 4 september (05.00 uur) is de weg afgesloten vanaf knooppunt De Nieuwe Meer tot de Basisweg (S102). De wegen onder en over de A10 West blijven gewoon bereikbaar.
2017-07-12 A10 week 33 tm 35 (14 augustus tot 4 september 2017)

Hoe wordt het verkeer omgeleid?
Doorgaand verkeer kan kiezen voor de A5, A9, A4 of de A10 Noord. Ook automobilisten vanuit de stad adviseren wij om de omleidingsroute via de A5 of A10 Noord te gebruiken. Dit als alternatief voor de drukke binnenstedelijke routes.

Advies aan de weggebruiker
Door de afsluiting van de A10 West zal er hinder ontstaan, zowel in de ochtendspits maar met name in de avondspits. De A10 Noord, A5 tussen knooppunt De Hoek en knooppunt Raasdorp, de A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Velsen, knooppunt Badhoevedorp en Coenplein zijn locaties waar hinder zal ontstaan. Ook op Amsterdamse wegen wordt het drukker. Er ontstaan daar langere wachttijden op verschillende kruispunten.

Meer weten?
Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/a10west of www.facebook.com/a10west.

Vermijd, als u die mogelijkheid heeft, tussen 24 juli en 4 september de A10 West. Kan dat niet, vermijd dan de spits en houd rekening met extra reistijd die kan oplopen tot een half uur. En volg, eenmaal op de weg, de aangegeven omleidingsroutes.

Werkzaamheden Van der Boechorststraat juli t/m september

VU medisch centrum realiseert aan de Van der Boechorststraat een Imaging Center en Diagnostisch Centrum. Deze nieuwe gebouwen worden aangesloten op het warmte- en koudenet van het Coördinatie-centrum Energie (CCE VU/VUmc) dat er schuin tegenover ligt. De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Tijdens fase 1 (10 juli t/m 6 auagustus 2017) laat Waternet een deel van de bestaande waterleiding en riolering in de Van der Boechorststraat vervangen.

In fase 2 (7 augustus t/m 10 september) worden de warmte- en koudeleidingen vanaf het Coördinatiecentrum Energie door de Van der Boechorststraat naar de nieuwbouw gelegd.

Bekijk hier de gevolgen.

Wegwerkzaamheden A10 West

Weggebruikers krijgen van maandag 24 juli tot maandag 4 september 2017 te maken met afsluitingen en omleidingen. De A10 West is eerst 3 weken afgesloten in zuidelijke richting (buitenring). Daarna is de weg in noordelijke richting (binnenring) 3 weken dicht. De wegen onder en over de A10 West blijven de hele bouwperiode bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A5, A9, A4 en A10 Noord.

Meer informatie vindt u hier.

Werkzaamheden De Boelelaan Oost. (Gebruik niet afslag S109 om VUmc te bereiken)

Van 3 september 2016 t/m november 2017 zijn er wegwerkzaamheden aan de De Boelelaan oostzijde tussen de Europaboulevard en de Beethovenstraat. Ernstige verkeershinder is het gevolg.

Gebruik daarom niet afslag S109 (RAI) om via de De Boeleaan VUmc te bereiken, maar neem de gebruikelijke afslag S108 (Amsterdam Zuid, VUmc) om VUmc te bereiken.

Bouw Imaging Center VUmc

Op 1 maart 2016 zijn de bouwwerkzaamheden van het nieuwbouwproject Imaging Center VUmc gestart.

Het bouwproject
VUmc gaat in de tuin naast de bestaande kliniek langs de Van der Boechorststraat de nieuwbouw van het Imaging Center realiseren.

Alle activiteiten die te maken hebben met beeldvormende technieken worden samengebracht in één gebouw. Het samenbrengen van de nieuwste beeldvormende technieken en experts vanuit verschillende disciplines levert grote winst op voor patiënten met onder meer kanker, hersenaandoeningen of harten vaatziekten.

2016-05-11 Eerste paal

Wat merkt u daarvan?
In de periode van maart t/m augustus 2016 worden de damwanden en vervolgens de heipalen in de grond aangebracht. Deze werkzaamheden zullen helaas niet altijd zonder overlast zijn. Uiteraard wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Na het inbrengen van de damwanden en de heipalen wordt aangevangen met de ruwbouw. Vanaf begin 2017 start de afbouw en is medio 2018 afgerond.

Voordat het gebouw in gebruik wordt genomen, is er een testfase en worden in deze periode diverse medische apparatuur (onder meer MRI’s en CT’s) ingehuisd.

Wanneer is het gereed?
Eind 2018 zijn alle werkzaamheden afgerond.

Naar verwachting zal in het eerste kwartaal van 2019 de eerste patiënt het Imaging Center betreden. 

printen