Instituut voor onderwijs en opleiden (IOO)

IOO staat voor het op hoog niveau opleiden van professionals binnen de gezondheidszorg

Instituut voor onderwijs en opleiden

VUmc Academie

VUmc Academie verzorgt meer dan 200 opleidingen, trainingen en workshops voor de medewerkers van Amsterdam UMC en andere zorginstellingen.
Daarnaast ontwikkelen we maatwerktrajecten en een uitgebreid aanbod e-learning modules.

Amstel Academie

Amstel Academie verzorgt initiële opleidingen voor verpleegkundigen op mbo en hbo niveau, verpleegkundige vervolgopleidingen, en medisch ondersteunende opleidingen. Dit doen we voor een groot aantal ziekenhuizen in de regio en in Nederland.

Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit

Faculteit der Geneeskunde Vrije Universiteit biedt een bachelor- en masteropleiding en een zijinstroomprogramma geneeskunde. Daarnaast biedt het een Master Oncology aan en een Cardiovascular Research Master en een postinitiële masteropleiding Epidemiologie.

Instituut voor onderwijs en opleiden staat voor:

een inspirerende en hoogstaande leeromgeving

Het Instituut biedt een inspirerende en hoogstaande leeromgeving waarin zorgprofessionals in iedere fase van hun carrière de benodigde kennis, vaardigheden en attitudes kunnen ontwikkelen.

Lees meer

opleiden van professionals op alle niveaus in de zorg

De opleidingen die wij verzorgen zijn op zowel mbo, hbo, als wo niveau. Onze bij- en nascholingsprogramma’s worden ontwikkeld en aangeboden vanuit de visie van een leven lang leren.

Lees meer

betrokkenheid en passie

IOO leidt op tot betrokken professionals met passie voor het vak. Openheid, samenwerking, ambitie, betrokkenheid en zorgvuldigheid vinden we daarbij vanzelfsprekend.

Lees meer

Onze organisatie

VUmc Academie, Amstel Academie en de Faculteit der Geneeskunde VU vormen samen het IOO.

Directie

Maak kennis met de directie van het Instituut voor onderwijs en opleiden.

Onze onderwijspublicaties

Jaarlijks brengt het Instituut voor onderwijs en opleiden een grote verscheidenheid aan publicaties uit. Waaronder het onderwijsmagazine IO en digitale magazines van Amstel Academie, de Faculteit der Geneeskunde VU en VUmc Academie.