Advanced Life Support (Xpertcollege)

Als arts of verpleegkundige is het belangrijk om te weten hoe u een patiënt reanimeert. In deze e-learing oefent u onder meer met de ritmestimulator. Met de module E-Xpert Advanced Life Support (ALS) gaat u optimaal voorbereid naar een ALS-training of kunt u deze hiermee zelfs vervangen door periodieke ALS-lessen.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod tijdens het doorlopen van de module Advanced Life Support: 

  • De vitaal bedreigde patiënt 
  • Reanimatie buiten het ziekenhuis (OHCA) 
  • Collaps in het ziekenhuis
  • Reanimatie in het ziekenhuis
  • Circulatiestilstand bij schokbare en niet-schokbare ritmes
  • De vier H's en de vier T's
  • Medicatie bij circulatiestilstand
  • Luchtwegmanagement en ventilatie

Optimaal voorbereid naar een ALS training of zelfs een vervanging voor de periodieke ALS-herhalingslessen. Wij kunnen het u bieden met de module Advanced Life Support.    

De richtlijnen conform de Nederlandse Reanimatieraad worden stap voor stap doorlopen aan de hand van opgaven, interactieve casus en interactieve 3D simulaties waarbij diverse scenario's worden besproken.    

Naast de standaard richtlijnen worden ritmestoornissen en hun ontstaan met uitgebreide animaties behandeld. De cursist oefent met de ritmesimulator waarbij aan het einde van de training de relevante ritmes binnen maximaal 10 seconden worden herkend.    

Deze module valt onder het VMS thema de vitaal bedreigde patiënt, high risk medicatie en ACS.  

Doelgroep 

De module is geschikt voor alle artsen en verpleegkundigen die te maken kunnen krijgen met een reanimatie in het ziekenhuis.  

Kosten

€115

Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.

Accreditatie 

Kwaliteitsregister V&V: 8 

Deze e-learning wordt aangeboden door VUmc Academie en ExpertCollege.

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie