Advanced Suturing Course (ASC)

Als chirurg, gynaecoloog of uroloog (in opleiding) is het belangrijk dat u goed een wond kunt hechten. Hechten of anastomose blijkt in de praktijk vaak moeilijker dan gedacht. In deze cursus leert u daarom verschillende technieken zoals knopen, hechten en anastomoses aanleggen.

De Advanced Suturing Course (ASC) wordt aangeboden aan
aio's Heelkunde, Gynaecologie en Urologie die reeds de basisvaardigheden van de
laparoscopie beheersen. De cursus biedt de mogelijkheid om, middels de oefenbox
en dierlijk materiaal, de zogenaamde 'dexterity' te verbeteren. De nadruk zal
hierbij liggen op knoop en hechttechnieken en ook het gebruik van
staplers. 

De cursus heeft een instructiedag gevolgd door 6 weken thuis oefenen in de box
en een afsluitende terugkomdag. Voor het ontwikkelen en verfijnen van
motorische vaardigheden is vooral de oefenperiode van groot belang.In deze cursus wordt op modellen en dierlijk materiaal geoefend. Een belangrijk deel is gewijd aan de laparoscopische hechttechniek. Deze techniek zal worden geoefend in een door het VUmc en Covidien Nederland BV ontwikkelde oefenbox.

Deze oefenbox, de zg. Lapstar, bestaat uit drie hoofdelementen.
De "buik" met oefeningen en instrumentarium, een display en een standaard. De standaard is eveneens uitgevoerd als trolley, hierdoor is het geheel eenvoudig samen te bouwen en vervolgens zeer ergonomisch te vervoeren.
Voor verdere informatie, zie www.laparoscopictrainer.com.

De cursisten krijgen na afloop van de cursus gedurende 6-8 weken de box met het laparoscopisch instrumentarium mee naar huis om zich thuis verder te bekwamen in de aangeleerde technieken. Na 8 weken is er een evaluatiedag waar de vorderingen worden gemeten en de vaardigheden zonodig kunnen worden gecorrigeerd.

Deelnemers aan de cursus krijgen toegang tot de website asc.mediacore.tv. Deze website is speciaal opgezet voor de cursus en bevat filmpjes over hecht- en knooptechnieken.

Doelgroep

De Praktische laparoscopische vaardigheidstraining is bedoeld voor chirurgen, gynaecologen en urologen in opleiding. 

Doel

De cursus heeft tot doel het praktisch bijbrengen van de gevorderde chirurgische technieken met betrekking tot het knopen, hechten en aanleggen van anastomoses in zowel de open als de laparoscopische chirurgie. Daarnaast is er aandacht voor de verschillende hechtmaterialen en naalden.

Kosten

De cursusprijs bedraagt Euro 950,- voor twee cursusdagen inclusief het gebruik van de oefenbox met laparoscopisch instrumentarium gedurende 6 weken.

Data en Locatie

Cursus Skills Center AMC: 30 september 2019 en 18 november 2019 (VOL)

Cursus Skills Center AMC: 27 januari en 9 maart 2020

Duur

2 dagen

Inschrijven

Klik hier om in te schrijven

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Events Center