Algemene Beademing Anesthesie

Als verpleegkundige of arts(-assistent) op de OK is het belangrijk dat je basiskennis hebt van machinegecontroleerde beademing tijdens de anesthesie. Deze e-learining is verder een ideale voorbereiding op trainingen over specifieke ventilatoren, zoals de Dräger Primus, Julian en Fabius.

Deze training Beademing Anesthesie Algemeen behandelt de basisprincipes van machinegecontroleerde beademing die van belang zijn bij beademing op de OK. De training is ideaal voorafgaand aan onze trainingen over specifieke ventilatoren, zoals de Dräger Primus, Julian en Fabius.

De training bestaat uit een theoriegedeelte en een oefengedeelte. Het theoriegedeelte is opgebouwd uit twee basisonderdelen: Inleiding en Beademing. Er wordt ingegaan op de fysiologie van de ademhaling en de bijbehorende parameters. Vervolgens worden deze parameters besproken in het kader van mechanische beademing. Voor de toediening van volatiele anesthetica wordt ingegaan op low-flow en cirkelsystemen. 

Tot slot wordt het onderscheid tussen verschillende beademingsmodi behandeld: druk- en volumegecontroleerde beademing en volledige en gedeeltelijke ondersteuning. Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je de opgedane kennis kunt toetsen.

Doelgroep

Verpleegkundigen en arts(-assistenten) op de OK.

Kosten

Voor VUmc-medewerkers € 15,50 
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag betaald moet worden uit het afdelingsbudget of dat u via iDeal het bedrag zelf voorschiet om later te laten vergoeden uit uw persoonlijk budget. U dient vooraf met uw leidinggevende te overleggen over de aanschaf van één van deze producten en de financiering daarvan.  

Voor klanten van VUmc Academie € 26,00
Tijdens het inschrijven kunt u aangeven of het bedrag in rekening gebracht kan worden aan uw instelling of dat u via iDeal het bedrag zelf betaald. 

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser, zoals Internet Explorer, en een Flashplayer. De handleiding over inloggen kunt u downloaden.

Helpdesk

Het melden van problemen en vragen over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving kunt u mailen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

VUmc Academie