Beademing Anesthesie - SDB

Tijdens een operatie onder algehele anesthesie, waarbij spierrelaxantia worden toegediend, is een patiënt niet in staat zelf zijn ademweg vrij te houden en spontaan te blijven ademen. De beademing wordt overgenomen door een beademingsmachine (ventilator). Behalve zuurstof worden ook de anesthetica door de ventilator toegediend. Voor optimale inzet van de ventilator is het belangrijk om de basisprincipes van mechanische beademing te kennen. De e-learning Beademing Anesthesie behandelt de basisprincipes van machinegecontroleerde beademing die van belang zijn bij beademing op de OK.

De e-learning bestaat uit een theoriegedeelte en een oefengedeelte. Het theoriegedeelte is opgebouwd uit twee basisonderdelen: Inleiding en Beademing. Er wordt ingegaan op de fysiologie van de ademhaling en de bijbehorende parameters. Vervolgens worden deze parameters besproken in het kader van mechanische beademing. Voor de toediening van volatiele anesthetica wordt ingegaan op low-flow en cirkelsystemen. Tot slot wordt het onderscheid tussen verschillende beademingsmodi behandeld: druk- en volumegecontroleerde beademing en volledige en gedeeltelijke ondersteuning.
Het oefengedeelte bestaat uit een diagnostische toets, waarmee je de opgedane kennis kunt toetsen.

Doelgroep

Verpleegkundigen..

Kosten

Medewerker VUmc: € 27,50 
Geen medewerker VUmc: €  42,50

Benodigde software

Om de e-learningmodule te kunnen doorlopen maakt u gebruik van een Internetbrowser. Meer informatie hierover kunt u lezen in het bestand "Inloggen bij de digitale leeromgeving van de VUmc Academie.pdf".

Helpdesk

Bij problemen met inschrijven kunt u een e-mail sturen naar: support@vumcacademie.nl.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Anneke van DIjk