Bijeenkomsten training gespreksleider moreel beraad

Schrijf je nu in

Een moreel beraad is een gesprek waarin de deelnemers gezamenlijk een ethische kwestie uit hun werk bespreken. Zij doen dit gestructureerd, aan de hand van een gespreksmethodiek, en met behulp van een gespreksleider. Sinds 2009 organiseert Moreel Beraad VUmc jaarlijks een landelijke training gespreksleider Moreel Beraad.

De bijeenkomsten Moreel Beraad leren u vaardigheden om een goed beraad te leiden. Dit doet u onder andere door gesprekken te oefenen tijdens de training en in de periode daartussen.

Inschrijven

Ook beschikbaar als Incompany training

Tijdens de training ontwikkelen cursisten de nodige vaardigheden om een goed Moreel Beraad te kunnen leiden. Binnen de training staat het leren in de 'ervaring' voorop en staat het 'doen' centraal. Dit betekent u als deelnemer zowel tijdens de trainingsdagen als in de periode daartussen moreel Beraad stapsgewijs oefent. Dat oefenen doet u veelal in koppels in de praktijk, waarbij u elkaars' organisatie kunt bezoeken.

Doelgroep

Diverse soorten professionals (verpleegkundigen, artsen, therapeuten, leidinggevenden, bestuurders, vertrouwenspersonen, etc.) en anderen met belangstelling om systematische gesprekken over goede zorg te begeleiden.

Duur 

De training bestaat uit 9 dagdelen van 4 uur verspreid over 10 maanden en twee supervisie bijeenkomsten 3 en 6 maanden na de training 

Data

Incompany training op aanvraag

Prijs

Incompany training op aanvraag

Deelnemers 

Er is plaats voor maximaal 12 cursisten.

Voorbereiding 

Per bijeenkomst vragen we ongeveer 2 uur lees voorbereiding en 5 uur oefen voorbereiding.

Helpdesk

Heeft u een vraag over inschrijven, aanmelden en inloggen in de leeromgeving? Stuur een e-mail naar: support@vumcacademie.nl.

 

Voorwaarden 

De ervaring heeft geleerd dat voor het succesvol doorlopen van de training het van belang is dat deelnemers voorafgaand aan de training al ervaring hebben met Moreel Beraad. Om deel te kunnen nemen aan de training moet u minimaal 4 keer Moreel Beraad bijgewoond hebben.

Algemene voorwaarden

Als u zich inschrijft voor deze opleiding, dan gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van VUmc Academie. U vindt hier onder andere onze annuleringsvoorwaarden.

Meer informatie? Vraag het aan

Imke Schreurs